Nagle spadly obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rano jechalem do pracy Ladną, odpalilem i wszystki bylo ok, dojechalem do pracy i jak zawsze trzymala 900 obr., zaparkowalem i sluzbowym dalej, po 10 godzinach wsiadam do ayta, odpalilem i jade do domu, na ssaniu rzecz jasna, gdy zrzucilem ssanie a silnik byl juz dosc rozgrzany obrotomierz wskazal mi tylko 200 zbr, ja juz temp silnika byla na zielonym polu dalej bylo 200 obr, przelaczylem na benzyne i tam bylo ok, a wiec z powrotem na gaz i podkerecilem obroty na parowniku, juz jest kolo 900 ale silnik strasznie nierowno chodzi. Jestem ciekaw co sie spierdzielilo.Wiecie moze?

podejrzewam, ze spieprzyla sie powazna rzcz:

jakosc paliwa na Twojej stacji
w kazdym razie zycze, zeby to bylo to...
moze sprawdz jeszcze:
-filtr gazu i syf spusc
-zaplon, a szczegolnie plytke aparatu i odstep
-czy nie dostaje za duzo powietrza i za cieplego
-przwody WN i swiece, ew. wymien...

z odlapaniem problemow nie ma na benie chodzi dobrze, wiec obstawiam dupny gaz. Zatankuj cos lepszego i zobacz, czy sie poprawi.

Mozesz sprawdzić takze ssanie-bo mi kiedyś w ogóle nie chciała jezdzić na gazie a okazało sie ze ta linka sie spierniczyła i poszalała pod filtrem powietrza-dokładnie tego ci nie opisze bo sie nie przyglądałem mechanikom ale ogólnie chodziło o ssanie

U mnie podobnie bylo ostatnio - gosc na stacji obslugi powedzial zeby wyregulowac zawory, wymienic filtr powietrza, a pozniej jesli nadal tak bedzie to trzeba wymienic membrane reduktora - u mnie koszt 150 zl. Pozdrawiam !

adasco ma racje, chyba gaz dupny, filtr mam nowy, przewody ok, swiece nowe tak wiec tylko to zostaje, ale juz jest oki, obroty sa normalne, podregulowalem troche.

Mam następującą teorię (wymyśliłem ostatino )

Dopuki jest sucho to wszystko jest OK
Jak się zrobi na dworze wilgotno (wilgotne powietrze) to wilgoć dostaje się do filtra powietrza i tworzy z osadzonym tam brudem jakiegoś gluta, który nie przepuszcza powietrza (to znaczy przepuszcza ale słabiej). No i automatycznie mieszanka się wzbogaca i obroty spadają. Miałem taki przypadek na jesieni. W zimę było spoko. Teraz na wiosnę - znowu. Pomaga wymiana filtra powietrza oczywiście no i długa i mozolna regulacja (jak to zwykle bywa po wymianie filtra)