Wycieraczki do 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze macie jakies patenty na przerobienie wycieraczek w kancie tak zeby nie byly tak awaryjne Mój jest z 72 i "czasem" nie dzialaja albo ruszaja sie jak muchy w smole. Silniczek nowy, wszystko smarowane co 7 dni, ostanio rozebrany caly mechaniz i zlozony na nowo.

[ wiadomość edytowana przez: Pablo_el dnia 2004-04-11 02:22:20 ]

naprawde was tylko interesuja tylko tlumiki spoilery i 2.0 DOHC
Ok pytam inaczej. czy jest mozliwosc dopasowania mechanizmu np z plusa czy z innego mniej awaryjnego auta ????

A może po prostu wycieraczki za mocno są dociśniete do szyby lub pod złym kątem ( prawidłowo to prostopadle do szyby ) i stawiają opór.

moze poprostu masz gdzies spadek napiecia w instalacji

ja tez mam 72 - i ida jak mucha w smole - ale to cały urok tego autka - tam wszystko jest wolniutko i cichutko ;] - a zmienic mozna silniczek np jakis z przekaznikiem ;] - moza . .. tylko po co ?

to ja powiem tak: mój jest '86 nic nie smarowane .nie czyszczone i działają bez problemu. musisz mieć jakąś wade/usterke która powoduje złe działanie. może silnik jakiś słaby lub jak napisał misieq coś z inst. ele.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Nie spotkałem się z podobnym przypadkiem ale z opisu wychodzi że ginie napięcie albo zacierają się osie ramion wycieraczek.
Wpierwszym przypadku spróbuj doprowadzić napięcie kablem na krótko. Na krótko podłącz też masę. Jak nie pomoże to nie to.
W drugim przypadku ściągasz cięgno z silnika i ruszasz wycieraczki ręką. Muszą chodzić bez oporu. Jak to nie to no to nie wiem.
Ja mam inny problem.Osie ramion wycieraczek mają duże luzy. Chciałem zamówić cały nowy mechanizm w sklepie ale sprzedawca prawie
mnie wyśmiał. Da się z czegoś dopasować?

problem dotyczy wlasnie zacierajacych sie osi (silniczek mam nowy + dwa na zapas) chce je podmienic bo nawet jak naoilwie (probowalem i z teflonem badziewia i chyba juz wszystkiego) itd to po 2-3 dniach mam to samo (jak jest sucho bo jak pada i dzialaja to moga troche pochodzic ) Moim zdaniem jest to wada konstrukcyjna. Jako ze uzywam furki czesto jest to wrecz dla mnie niebezpieczne ( bo w moim kancie tylko buda jest w miare oryginalna )

Tak wiec od czego pasuja? Tak zeby nie psuc wygladu mojego kancika Moze z plusa bo tam jest to jako tako zabezpieczone??

ja ma poloneza ale system jest podobny i powiem ze na sucho ledwo chodzą ale jak troche popada to zaczynaja jako tako pracować i po wdługiej walce twierdze ze "ten typ tak ma" słyszałem ze kroś wsadzoł silnik z Renault 5 i podobno chodza jak burza