| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-04-15 19:06:07 A może po prostu wycieraczki za mocno są dociśniete do szyby lub pod złym kątem ( prawidłowo to prostopadle do szyby ) i stawiają opór.
|
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2004-04-15 19:33:49 moze poprostu masz gdzies spadek napiecia w instalacji |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-04-15 22:32:49 ja tez mam 72 - i ida jak mucha w smole - ale to cały urok tego autka - tam wszystko jest wolniutko i cichutko ;] - a zmienic mozna silniczek np jakis z przekaznikiem ;] - moza . .. tylko po co ? |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-04-15 22:34:30 to ja powiem tak: mój jest '86 nic nie smarowane .nie czyszczone i działają bez problemu. musisz mieć jakąś wade/usterke która powoduje złe działanie. może silnik jakiś słaby lub jak napisał misieq coś z inst. ele. ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Gangster FSO 125 Polanica | 2004-04-15 22:40:27 Nie spotkałem się z podobnym przypadkiem ale z opisu wychodzi że ginie napięcie albo zacierają się osie ramion wycieraczek.
Wpierwszym przypadku spróbuj doprowadzić napięcie kablem na krótko. Na krótko podłącz też masę. Jak nie pomoże to nie to. W drugim przypadku ściągasz cięgno z silnika i ruszasz wycieraczki ręką. Muszą chodzić bez oporu. Jak to nie to no to nie wiem. Ja mam inny problem.Osie ramion wycieraczek mają duże luzy. Chciałem zamówić cały nowy mechanizm w sklepie ale sprzedawca prawie mnie wyśmiał. Da się z czegoś dopasować? |
bodziot "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-04-16 10:29:07 ja ma poloneza ale system jest podobny i powiem ze na sucho ledwo chodzą ale jak troche popada to zaczynaja jako tako pracować i po wdługiej walce twierdze ze "ten typ tak ma" słyszałem ze kroś wsadzoł silnik z Renault 5 i podobno chodza jak burza |