Maluch za 3 i pół stówy :):)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem czy jest sie czym chwialic ale co mi tam nie mój
dzisiaj przy mojej pomocy kumpel kupił, moze lepiej zdobył, malucha za 350 PLN.
rocznik 1985, nie odpalany od 3 mc..
Uszkodzenia (wykryte narazie): wachacz do wymiany, amortyzatory tył wyrąbany, przegłub wyrąbany, kielich też, reszt ato pierdoły z seri: światła, zapowietrzone hamulce itp..
bedzie miał chłopak co robić ale chociaż Tekle ma
blacha nawet nie zła, poza wachaczem i brakiem ciągłości koloru
niestety w tej chwili nie odpala, nie wiem do końca czemu, na dobrym aku strasznie wolno kręci, bedize trzeba jutro wszystkie kable i styki posprawdzać..
Jakie mogą byc koszty zrobienia kielichów ??
acha, nie będzie ciągłości w OC, jakieś pól roku dziury, czy to jakiś problem ??

kilka zdjęć, jutro moze lepsze:

Ładny i lakier kameleon by polish tuning.... Heh sciagnijcie te plastiki z nadkoli.... nadkoal plastikowe i wykąłdzine.....
Najpeiwr ze 3 piwa na uspokojenie ...

Co do OC - niech natychmiast wykupuje, musi być od momentu kupna, to ze go niebyło, to już sprawa poprzedniego właściciela.

z tyłu plastixy mozna zdjąć, ale z przodu troche strach..lepiej nie wiedzieć co jest pod spodem
a jeszcze to:

[ wiadomość edytowana przez: mille dnia 2004-04-13 21:22:45 ]

Tam jest dziura nad tylnym nadkolem czy zle widze?

Cytat:
2004-04-13 21:24:19, ArF pisze:
Tam jest dziura nad tylnym nadkolem czy zle widze?

czarna farba, sorry takie zdjęcia..na masce to tez nie dziura tylko wycieraczka

Ja mam do sprzedani cos w podobie za 600zl tylko moj jest na chodzie i ma OC i przeglad

No jak za 350 zl maluch..to nie jest tak tragicznie..wiadomo ze nowki sie za tyle nie kupi..wiec wlasciciel bedzie mial troche zabawy..ale napewno bedzie smigac pozdroowka Mariusz

mille daj numer gg do siebie, wazna sprawa

a mam pytanko co do rejestracji: przy tej kwocie jest zwolniony z oplaty skarbowej, ale czy to znaczy ze mozna wogole skarbówke olać i sie tam nie pokazywać, czy trzeba wypełnic PCC-1 i oni sami naliczą podatek 0 PLN

jezeli wartosc nie przekraca 1000 to walicie prosto do wydzialu komunikacji

Niestety nie ma tak łatwo. Do skarbówki musisz isc z umowa kupna-sprzedaży i dowodem rejestracyjnym samochodu ale bez wypełnionego formularza. Panmi tam siedzaca CI podtepluje umowe ze kwota zwolniona z podatku i z tym idziesz WK i to wszystko
ale w skarbówce na kwote jaka jest wpisana w umowie nie patrza oni maja swoje cenniki smaochodów i obliczaja według tego. zwolnione sa chyba od 1000 w dól. Wiem bo ostatnio swego kanta przerejestrowywałwm i jezdziłem po urzedach

hmm.. to jakieś ciekawe mają te zestawienia, bo z tego co wiem, to stare samochody nie mają wartości rynkowej - są warte tyle ile ktoś będzie chciał za nie dać...
no chyba że oni patrzą na to za ile mniej więcej chodzą takie samochody na giełdzie albo coś...

w kazdym razie jak są jakieś cenniki aut używanych, to zależnie od marki chyba, w pewnym momencie pojawia się "-" w miejscu ceny, co wcale nie oznacza, że w tym czasie takich aut nie było...

350 to spox cena ja sie mushe pochwalić ze za 400 zeta kupiłem swojego i od razu odjechałem spod bloku tylko brakowało linki rozrushnika i za 2 tygi ex własciciel obdarował mnie 3-ma torbami części ...
Pozdro dla wshystkich fiatmaniaków...

Cytat:
2004-04-13 21:17:19, MCQUEEN pisze:
Co do OC - niech natychmiast wykupuje, musi być od momentu kupna, to ze go niebyło, to już sprawa poprzedniego właściciela.

Nie od momentu kupna, ale od momentu zarejstrowania na siebie. W przepisach stoi to jakos tak, ze "OC nalezy wykuic nie pozniej niz w dniu rejestracji pojazdu".

Cytat:
2004-04-14 00:18:52, Twarog pisze:
Niestety nie ma tak łatwo. Do skarbówki musisz isc z umowa kupna-sprzedaży i dowodem rejestracyjnym samochodu ale bez wypełnionego formularza. Panmi tam siedzaca CI podtepluje umowe ze kwota zwolniona z podatku i z tym idziesz WK i to wszystko
ale w skarbówce na kwote jaka jest wpisana w umowie nie patrza oni maja swoje cenniki smaochodów i obliczaja według tego. zwolnione sa chyba od 1000 w dól. Wiem bo ostatnio swego kanta przerejestrowywałwm i jezdziłem po urzedach

Jak zalatwialem swoje sprawy przy umoie KS w kwocie ponizej 1000zl, to do US nie trzbea bylo sie zglaszac, ani wypleniac zadnych papierow. Pani z US skierowala mnie bezposrednio do WK. I spokoj. Wypelnianie papierow PCC-1 (chyba) to obowiazek przy wartosci umowy KS powyzej 1000zl.

Witam
skoro mowa o OC , mam pytanie ,
co dzieje się jezeli własciciel miał dajmy na to , roczną "przerwę " w opłacaniu OC ? Samochód nei zmienił właściciela , po prostu nei był uzywany , stał popsuty.

mam ten sam problem co Ciupu help help prosze o pomoc myśle że ktoś z was bedzie wiedział co z tym zrobic

ja kupiłem malucha z roku 1984 stał u własciciela nie uzywany przez 2,5 roku i oczywiscie bez OC i przegladu jak go kupiłem to poszłem z umowa i dowodem do skarbowki i zapłaciłem tylko 5zł za znaczek skarbowy potem na przegląd z przeglądu po tablice rejestracyjne i potem do pzu po oc nic nie musiałem dopłacac normalnie jak z kupnem innego auta.Myslałem jak jak poprzedni własciciel nie płacił oc to ja bede musiał ta zaległosc zapłacic ale naszczęscie płaciłem tylko za moje oc czyli na rok 170zł z groszami.

juz wszystko załatwione, jest zarejestrwany, jest OC, jest NW no i jest wykupiona karta SOP (strefa parkowania w centrum)..
Odpala i chodzi pięknie, teraz tylko sie trzeba zająć skrzynią i resztą..

czy ten tytułowy malec nie jest przypadkiem z allegro?