| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-04-23 08:22:20 mam pytanie dotyczące zawieszenia 126p .
objawy: w sytuacji gdy stoję po górkę i zacznie się autko staczać to jak zahamuję słyszę taki stuk jakby przesuwało się koło względem auta .Podobne objawy występują w chwili gdy cofam i wcisnę hamulec . w czasie hamowania przy jeździe do przodu nie ma takich objawów |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-04-23 10:55:50 może źle tłumaczę ale te stuki są w przednim zawieszeniu. to jest wtedy gdy koła toczą sie do tyłu na luzie i przyhamuję !! Wtedy słyszę takie "puk" jakby całe koło przesunęlo się . no nie wiem jak to wytłumaczyć. no może jakbym stał i wcisnął hamulec to auto po popchnięciu do tyłu przesunie się bez ruszenia koła przdniego.
Motam strasznie ale nie umiem tego lepiej wytłumaczyć. No i kupiłem autoryzowaną instrukcję napraw i już zupełnie nic nie rozumiem bo jest napisana takim językiem że głowa mała..... |
NIMNUL KSK Klubowicz AUDI 100 S4 2.2T QUA ... Kraków | 2004-04-23 20:04:40 Andrzej nie chce Cię straszyć ale kidyś też byłem szczęśliwym posiadaczem malczana i miałem podobne objawy co sie okazało mocowanie belki z przodu miałem całe przeżarte i trzeba było wspawać kawał blachy - to częste miejsce dla malucha - ale sprawdz może tylko na śrubach ci sie popuściło !!!! |
Putin Kraków | 2004-04-23 23:04:47 zwrotnice lub mocowanie wachacza. albo rzeczywiscie zawias jak pisze nimnul |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-04-24 08:00:01 kuwa co by nie było to bez mechesa się nie obejdzie. Czemu ja się nie znam na mechanice no to co mam sprawdzić śruby przy resorze? liczyłem że tylko gumy w wachaczu albo zwrotnice a zresztą tak czy tak trzeba jechać do mechanika!!!! tragedia szwagier obiecał że popatrzy na podwozie mojej rakietki - to taniej niż meches a szwagier głupi nie jest to zaczynam być dobrej myśli [ wiadomość edytowana przez: aawol dnia 2004-04-27 17:01:17 ] |