Wspomaganie!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj mnie poniosło i wymieniłem oponki na letnie a tu w radiu informują że w następnym tygodniu powrót zimy ale do meritum sprawy!!!zaraz po założeniu w czasie manewrowania nie zawsze ale od czasu do czasu słychać jakieś dziwne dżwięki jakby z pompy wspomagania!!! a zmiana była z175 na 195 szerokości ,jeśli ktoś zrozumiał moje wypociny i miał podobny problem bardzo proszę o pomoc !!!! POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH!!!!

Może sprawdź płyn układu wspomagania.

A moze cos obciera?

ja mam podobny problem w swojej Carinie jak zmieniem na letnie oponki z 14 na 15 cal i 195 to jak skrecam to jak by przeskakiwało mi wspomaganie duzo gozej sie skreca.Nie wiem co to moze byc.

Cytat:
2004-03-22 21:21:21, gruszek pisze:
[...]
w czasie manewrowania nie zawsze ale od czasu do czasu słychać jakieś dziwne dżwięki jakby z pompy wspomagania!!! a zmiana była z175 na 195 szerokości ,jeśli ktoś zrozumiał moje wypociny i miał podobny problem bardzo proszę o pomoc !!!! POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH!!!!

Jeżeli mówisz o skrajnych położeniach kierownicy to tak ma być. Jeśli dzieje się to gdzieś w środku skręcania to przede wszystkim oglądnij sobie w jakim stanie i jak naciągnięty masz pasek klinowy do pompy.
Pozdro.