MotoNews.pl

Felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis wydalem 115 zl na felge stalowa do Espero 105 + montaz. Uwazajcie co kupujecie (zwlaszcza jesli uzywane) bo nawet na 1 rzut oka nie widac tego co mozna sprawdzic w dobrym serwisie opon. Moja stara felga byla powyginana i powietrze schodzilo o 50% w ciagu 7 dni a przy okazji autko zaczynalo jezdzic troche w lewo...

Z kupnem używanych felg to zawsze jest loteria.
Najlepiej najpierw sprawdzić samą felgę na wyważarce czy nie ma bicia. Następnie po zamontowaniu opony zanurzyć w basenie dla sprawdzenia szczelności i w końcowej fazie zaobserwować wartość ciężarków przy wyważaniu aby ich gramy nie przeszły w kilogramy.

ILE, 105ZL???? Zwykla stalowa felga do opon 185/65 14"? W Lodzi praktycznie we wszystkich punktach sa po 86zl.

dałem 70 za nówke.

Ja zapłaciłem 90 zł szt. i byłem zadowolony bo w hurtowni chcieli 113zł za felgi czarne (Polskie) bo szare (Korea) sprzedają powyżej 200zzzzzł !!!!!!!!!

Trochę drogo, kumpel ojca dostał za darmo jak kupował zimowe opony rok temu...

Chyba faktycznie troszkę Cię ktoś wy... kolegował
Ale przecież ważne, że jesteś zadowolony, no i pewny, że jest dobra.

Nie za darmo tylko zaplacil wiecej za opony niz byly warte...
A jak kupujesz szampon z nalepka "50ml gratis" to masz w nim 50ml wiecej wody.

Cytat:
Nie za darmo tylko zaplacil wiecej za opony niz byly warte...

Opony były droższe od oferty najtańszego sklepu o jakąś stówkę...

W ktorym to sklepie i tak mieli ogromna marze. Popatrzcie na ceny w internetowych sklepach i ceny tych samych opon w sklepach "rzeczywistych". A ja i tak moge taniej zalatwic (chociaz niestety nie wszystkie marki), Taurus wie najlepiej...

Ptaszyna, a komu chce się czekać na opony z internetu i płacić za ich pózniejszy montaż...Cene troche strzeliłem, ale i tak było to bardzo opłacalne...

Phi, wielkie czekanie. Od zamowienia po 2 dniach mialem moje Ceatki. Promocje czesto wystepuja przy zakupie 4 a nie 2 sztuk. Zamiast zaplacic po 219 placilem po 172zl, dostalem do domciu i moglem udac sie do najblizszego punktu montujacego opony a nie do ktoregos z 2 w Lodzi, ktory moglby mi dopiero ewentualnie Ceaty sprowadzic i gdzie musial bym i tak normalnie zaplacic za montarz.
Ja jak kiedys pisalem moge zalatwic taniej bo po znajomosci oponki. Jedynie Taurus wpadl na "genialny" pomysl, ze zamiast placic 209zl za uzywana roczna S100, moze dac 120zl +22% za taka sama ale nowa.

Ptaszyna Ceaty, które kupiłeś mam od 2 lat, i za nowe z montażem i wyważeniem dałem po 185 zł za sztukę...
Więc ta cena to żadna rewelacja...

Dla Ciebie nie rewelacja a dla mnie zaoszczedzone 94zl.
Kupowales 4 czy tylko 2 sztuki - tak jak ja?

Ptaszyna
Rewelacja czy nie to nie sedno sprawy...
Ja kupowałem te opony rok wcześniej niż ty...
Pozatym nie były one wtedy ogólno dostępne...
Kupiłem komplet...