Lady do niemiec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Panowie zqauważyłem dzisiaj w kolejce tirow do granicy dwie lawety z ładami 2107-nowki sztuki,stoja jakies 5-kilometrow od kolbaskowa(dla zorientowanych-Troll-a i innych klubowiczow).Nie zauważyłem na jakich rejestracjach byly lawety.Moze jeszcze podjade tam)).
A wiec panowie lady jada na zachod........
pozdrawiam

Ciekawe jak oni to zarejestrują- bo u nas niby się już nie da
???
A może ciągną już oststnie egzemplarze dla kolekcjonerów???
Paweł

Paweł Ruscy i z tym sobie dadza radę poprostu zainstaluja katalizator i wtrysk1 punktowy ale teraz to chyba juz wielopunktowy od GM i ładzia spełni normy spalin bezproblemu a swoja droga silnik 1.7 w 2107 ma wtrysk 1 punktowy ale od czego od opla czy jakiejs innej firmy :siemens ,bosch jak będeę miał juz wystarczajaco kasiory tak za kilka lat na pewno sobie taka sprawię z silniczkiem 1.7 kopyto to ma na pewno dobre
Przed chwila przeczyrtalem że do 1.7 montowali wtrysk GM czyli dosyc niezawodny i trwały pewnie podobny do tego z kadeta 1.6i i 1.4i. ::

[ wiadomość edytowana przez: VULCANOR dnia 2004-04-22 22:28:34 ]

Może ktoś tam podjedzie i zrobi "machniom" w sumie najważniejsze żeby się liczba na lawecie zgadzała

A jakie kolory teraz modne w Togliatti?
W sumie to niesamowite, że auto pochodzące z połowy lat 60-tych znajduje jeszcze nabywców w Europie. Może na specjalne zamówienie jakichś ładomaniaków? Może jakbyśmy byli bogaci to dla nas też zrobiliby serię specjalną ( od razu z grawerowanymi naklejkami LKP) choćby i 2103.

Ale sie rozmarzyłem.....

tiaa, a my od Niemcow bierzemy ZLOM. a ci se SAMOCHODY sprowadzaja

Ciekawe czy byłaby możliwość sciągnięcia Łady (na przykład 07) na specjalne zamówienie przez dilera Łady w Polsce.
Czy ten silnik 1,7i spełnia normę Euro3?

Z tego co wiem to chyba nie spełnia.
Ale mozna sobie sprowadzic z niemiec 2-3 letnia))))
pozdrawiam
Jarek

No dobra, to jaki silnik ma ta niemiecka???
Mozna znalezc 2-3 letnia? Bo niedawno szukałem na mobile.de i 2-3 letniej nie znalazlem. Najmlodsza byla chyba z 96 czy 97 roku...

od 1996 roku,wszystkie siodemki maja silnik 1.7
pozdrawiam

http://www.vaz.ru/v2107.htm

No wg tej stronki to chyba produkowane obecnie sa 1.5 i 1.6.
1.7 siedzi w niwie.

Jareck, Soop
1.7 na wtrysku (ten sam co w Nivach) też jest robiony w 2107. Obecnie produkowane modyfikacje 2107 to 1.5 (21070), 1.6 (21074) i 1.7 (21073). 1.3 (21072) wycofano bodajże w roku 1991. Natomiast co do silników 1.5 i 1.6, to 1.5 to jest w dalszym ciągu stary silnik znany już z 2103, a 1.6 to ten sam co występował w 2106.
Co do spełniania norm spalania, to 1.7 w 2107 jest silnikiem wtryskowym i spełnia chyba euro2. To jest przecież ten sam silnik co w Nivie 21214, a skoro ta spełnia nasze normy, to dlaczego 2107 z tym samym motorem miałaby nie spełniać?
Miły