MotoNews.pl

Kto już malował malca ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam bolida do wymalowania całego orjęntuje sie ktoś ile litrów akrylu jest potrzebne do wymalownia całego w środku bagażnik komora silnika i na zewnącz , ma ktoś dojście do taniego akrylu kolor raczej obojetny czerwony,żółty,zielony,biały,niebieski (mi obojętne) w olsztynie niewiem gdzie dostać tanio bo w karzdym sklepie sobie rzyczą po 350 zł za 3 litry (poszaleli ) .

jeszcze tak przyokazji ma ktoś niepotrzebny silniczek od 900

350 zl za 3 litry to nie duzo. U nas farba ktora byl malowany moj malec kosztowala 200 . Wiec 3 litry w tej cenie to chyba nie dużo

350 za 3 litry ??????
Moze 150 ??? Tyle daje za perłe.

Wszystko zalezy jaki kolor , biały Nobilesa akryl kosztuje 50 zł litr, ale są i po 150 za litr akrylu, zależy od koloru no i firmy .3 litry styknie, pamietaj jednak że do akrylu potrzebny jest już podkład z utwardzaczem który również kosztuje około 50 zł za litr

chodzi mi o najprostszą białą farbę w akrylu , podkład potrzebny bo maluch jest koloru ... kolorowy a utwardzacz to juz wiadomo 2:1

Słuchaj ja tez jestem z Olsztyna i spróbuj zapytac sie w sklepie z farbami za stacja Lotosu na ul. Pstrowskiego koło starego Rescoru. Zwsze w tym sklepiku kupuje bo tam jest bardzo tanio a lakiery samochodowe tez maja.

dzięki za cynk lukne w poniedziałek

a wie ktos moze ile wyniesie cale malowanie jakbym np postawil do lakiernika malca? chodzi mi o przyblizona cene, w 500zł zmieszcze sie?

Ja mam auto polakierowane Nobilesem corfu 224 , cena 50 zł za litr, 3 litry mi wystarczyły lakier jest prawdopodobnie dostępny w każdym normalnym sklepie z lakierami. Doliczyć trzeba jeszcze troche rozcieńczalnika (po 10 zł butelka), bo raz że do lakierowania sie go używa a dwa że do czyszczenia pistoletu itp.

Suhy niestety nie !!!!!!
Odezwij sie na gg dam ci kontakt do bacy .......
Tzn da sie czasami zrobic za 500 ale jak sam przygotujesz auto do malowania profesjonalnie. 1000 - 1500 to niestety standard

Zagladnij tutaj. Juz kiedys poruszałem taki temat. Z reszta... było ich wiele

No właśnie zwykle od ceny zależy jakość, także 500 złotych to troche przymało jak na całe auto akrylem. Aczkolwiek są wyjątki, jak poszerzałem autko i przygotowywałem karoserje, to jeździłem po ludziach którzy z tym mieli coś współnego(znajomoi blacharze itd), dostałem propozycje polakierowania całości za 100zł, aczkolwiek z pewnych względów nie skorzystałem

to znowu bedzie tzreba czekac 2 miesiace bo kasa z nieba nie leci ale jaka satysfakcja pozniej wyjechac czarnym malcem na ulice a narazie to silnik wymienie

przypomnieliscie mi tym wątkiem ze czas pomalowac mojego po dzwonie z przed pół roku.. ale ciagle mi cos nowego przychodzi do głowy a nie lakiernik.. ile potrzeba lakieru (liczonego bez rozpuszczalnika i utwardzacza), na pas przedni, komore bagaznika i tylna klape bo ostatnio za 500 ml lakieru 200 ml rozp i 100 utwardzacza dalem 120, troche duzo.. (dobierany)

Ja malowałem malca jakiś rok temu czerwonym akrylem Haya. Litr kosztuje 60 zł, 0,5 utwardzacza 20 zł. Znajomy wziął mi za robocizne 500 zł (malowana była buda, bez srodka itp)

Powiem wam tak, że za 500 zł to ani nie robota ani nie pieniadze. Szczerze mówiąć gdybym mial to malować jeszcze raz wolałbym dołożyć 300-500 zł, dać to pomalować specjaliście!

mi poszlo 2 litry lakieru. nie znam marki. ponoc to lakier ktorym mercedesy maluja kosztowal 100 zł za litr. do tego utwardzacze litr 50 zł. szpachla, podkład. Robocizna 700 zł ( bylo w tym troszke blacharki ).

Efekt: zajebisty. Kolor biały z niebieskim połyskiem.
wszystko mnie kosztowało jakies 1200, 1300 zl. Ale było warto.