| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2004-04-15 13:07:17 Ja miałem identyczny problem. Dwa tygodnie temu wymieniłem oba zawiasy w drzwiach i jest wszystko git (może o cenie zawiasów nie będe wspominał, zaznaczam że sa dostępne tylko w ASO |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-04-15 22:24:57 A nie można tego regulować? W książce "Sam naprawiam" mam jakąś tam regulację drzwi opisaną... Nie wiem dokładnie co tam pisze bo nie czytałem, no ale coś takiego jest... |
Many E x | 2004-04-15 23:53:43 Ja w takim przypadku zawsze podkładam róznej grubosci blaszki pod dolny zawias na słupku jeśli regulacja zamka nie pomaga. |
matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-04-16 07:41:57 niestety nie posiadam "sam naprawiam". Byłbym wdzięczny za pchnięcie mailem tych kilku stron... |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-04-16 08:31:50
Nie mam w domu skanera niestety ale może sprobuję to sfotografowac |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2004-04-16 13:53:42 Tam raczej nie ma co regulować ( wierzcie mi , jestem w temacie na bieżąco), można ewentualnie spróbować wbić większej średnicy klin w te zawiasy , ale to chyba nie zda egzaminu na dłuższą metę |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-04-16 20:30:07 Nie ma co regulować bo luz robi sie na oście dolnej zawiasu. Są dwie możliwości:
1) jedziesz i wymieniasz całe zawiasy 2) jedziesz do dobrego warsztatu panowie zdejmują i tulejują zawias. Wstawiają nową ośke i jest OK Ssam mam tak zrobione i jest ok. Wielkość i ciążar moich dzwi wykończy każdy zawias. |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-04-16 20:46:32 No u mnie też są padnięte od strony kierowcy oczywiście, drzwi się obrzydliwie obwieszają i skrzypią (!), trzeba solidnie walnąć żeby zamknąć dokładnie za pierwszym razem No nareszcie jakieś wady tej Toyoty się ujawniają, bo traciłem już nadzieję |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-04-16 20:57:55 Ja w każdym razie sfotografowane strony z książki wrzuciłem na www: http://www.plone.org.pl/Members/Pigletto/Toyota_PhotoAlbum2/Photo_Album_2004_04_16_SkanDrzwi/. U mnie póki co drzwi chodzą dobrze |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-04-17 20:22:48
Jeśli chodzi o pkt 1 to wiadomo ... Ad 2 - ile kosztuje taka zabawa? Choroba, myślałem ze ten luz nie robi się na ośce, tylko, ze płaskie elementy równoległe do siebie po prosru oddalaja się od siebier i z tąd luz. Musze się jeszcze dokładnie przyjrzeć. Potwierdzam - w Sam naprawiam jest regulacja drzwi, góra dół i na boki, ale regulacja to jedno, a fakt że drzwi drgaja na kostce to inna sprawa Pozdrawiam |
matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-04-18 17:33:09 dzięki za wszystkie Re:!! |
matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-04-18 17:34:20 Special thanx for Pigletto! |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-04-19 19:02:07 Tak sobie poczytałem o tych luzach, że postanowiłem coś zrobić z moimi drzwiami. Pojechałem "po drodze" na fajny schrott (adres na liście), obok giełdy w Poznaniu, kurde w środku jak w świątyni, tyle sprzętu tam leży, same japońce, Toyek mnóstwo, tylko z rozbiórki, do wyboru do koloru. Wziąłem zagadałem o zawias i były o dziwo, ale dwa prawe, gość mówił że bedą spox pasować. No to wziąłem, ale w aucie stwierdziłem że nie teges, wróciłem, pan się podrapał po głowie i mówi że ma drzwi od Gwiazdki, z zawiasami, no i mi odkręcił ładny zawiasek i do tego śrubki gratis |