Autostradowa policja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drżyjcie piraci drogowi! 25 policjantów na motocyklach i w nieoznakowanych radiowozach patrolować będzie autostradę A4 Kraków-Katowice oraz południową obwodnicę Krakowa. Komisariat usytuowany jest tuż koło punktu poboru opłat w Balicach.

Komisariat jest w pełni skomputeryzowany i jak zapewnia jego komendant, pracują tam najlepsi z najlepszych.

- Praca na autostradzie, to oczywiście praca w szczególnie niebezpiecznych warunkach, bo wiadomo, że kierujący poruszają się z dużą prędkością, pojazdów jest dużo, a więc zagrożenie dla uczestników ruchu, jak i interweniujących policjantów jest znaczne - mówi Jarosław Zgierski.

Policjanci powinni szybko i zdecydowanie reagować w razie kolizji czy wypadku, a przede wszystkim ścigać piratów drogowych - tych na autostradzie jest mnóstwo. Obowiązuje tam ograniczenie do 130 km/h, jednak do przepisu stosuje się niewielu kierowców.

(RMF)

130 km/h na autostradzie pfffff ROTFL

25 policjantów na A4 która ma 60.9 km to będzie 1 na 2.5 km, fiu, fiu, nieźle będą kosić, chyba nawet zasięgi ich radarów będą się pokrywać

Cytat:
2004-04-15 17:23:37, ko-hoshi pisze:
25 policjantów na A4 która ma 60.9 km to będzie 1 na 2.5 km, fiu, fiu, nieźle będą kosić, chyba nawet zasięgi ich radarów będą się pokrywać

Tak i czasami trzeba będzie płacić 2 razy za jedno przekroczenie prędkości

Przed chwilą w programie lokalnym pokazywali "uroczyste otwarcie". Wielka pompa, przecięcie wstęgi, stado kacyków w mundurach i po cywilnemu, policjanci w dwuszeregu, itp. Jak za dawnych czasów. Rzygać się chce.
A swoją drogą ciekawe, czym oni będą gonić ludzi ? Po Krakowie jeździ takie nieoznakowane Mondeo (ciemnozielone), podobno wzmocnione, ale to to jest już wiekowe i podejrzewam, że nie da rady.
Moje szczęście jest "na wyjeździe" i już go powiadomiłam o utrudnieniach na autostradzie. Będzie cierpiał, bo ma ciężką nogę.
Jedyna nadzieja, że mają jakieś limity na paliwo i szybko im się skończy.

Takie fajne miejsce, żeby sobie pojeździć a i to popsuli

kurcze a ja tam ostatnio 180 poginałem na całe szczescie policyjne furki dośc łatwo rozpoznac bo przecież to oczko patrzące na ciebie koło lusterka jest dosc proste do wylukania przynajmniej tak sie łudzę i na pewno nie bąda tajniacy np cienkim jeżdzic jak to sie im zdaża po miescie

Ech... trzeba będzie wcześniej wstawać
Skończyło się pół godzinki do Katowic
Szlag by to trafił.
Pozdro.

Wiecie naszej policji i władzom to sie naprawde nudzi . Zamiast zabrać za piratów którzy szaleja po zakopiance i powodują prawdziwe zagrożenie, to ci pilnują zeby przypadkiem ktoś nie przekroczył zabójczej prędkości 130 na autostradzie. No tak tylko tu sie liczy łatwa kasa

kurde tam zroblem swoj rekord....no coz zostaje antyradar i dobre oko

...chyba ze ktos ma Yaris 1.5T To po co zwalniac.. jak i tak Cie nie dojda

Cytat:
2004-04-15 18:24:02, BabciaEwa pisze:

Hehehe!
Też mam taką nadzieję i wszytkim nam tego życzę!!

Cytat:
2004-04-16 11:34:21, Yaga pisze:
Cytat:
2004-04-15 18:24:02, BabciaEwa pisze:

Hehehe!
Też mam taką nadzieję i wszytkim nam tego życzę!!

Tzn żeby się nam paliwo skończyło ?

Cytat:
Darus Wysłany: 2004-04-16 11:17:15

oj Darus nieładnie tak ludzi podpuszczać

Cytat:
2004-04-16 15:57:28, bisua pisze:

Cytat:
Darus Wysłany: 2004-04-16 11:17:15

oj Darus nieładnie tak ludzi podpuszczać

Nie podpuszczam... tylko szczera prawda... oni w tych swoich radiowozach prawie zawiechy nie maja wiec..

Ale pewnie motorki poślą do zaawy a wtedy niesety du....