Regulacaja wskaźnika ilości gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, jeżeli ktoś wie to niech powie jak wyregulować czujnik magnetyczny ilości gazu w zbiorniku - jest to mały okrągły czujnik na wielozaworze lovato przykręcony dwoma wkrętami i nie ma możłiwości obracania nim ani niczym w czujniku, ponieważ obudowa jest plastikowa i zespolona. A może ktoś ma znajomego gaziarza i dowie się od niego.
Pozdrawiam

ja nie wiem jak, ale tez mam z tym problemy, w ciagu roku dzialal mi tylko 1 (jeden!!) raz, ale na szczescie jeszcze jest gwarancja i w piatek jade na jego wymiane, bo podobno maja jakis nowy typ, ktory "albo dziala albo nie" (slowa milej pani z serwisu) i jest niby lepszy

A ta obudowa się właśnie nie obraca? to coś jest skopane, bo właśnie reguluję się obudową plastikową, przynajmniej tak jest u mnie ..... tzn było by gdybym nie miał urwanego gdzieś kabelka od rezerwy ale ponieważ ja na zbiorniku mało przejeżdżam to nie potrzebna mi rezerwa bo i tak po 230 muszę szukać stacji

ja też jeżdżę na dziennym liczniku kilometrów...
A reguluje się u mnie właśnie przekręcając całą obudową wskaźnika, który jest przy zbiorniku.
Tylko, że te wskazania są o kant d.... potłuc...
Pozdr. P.

Dokładnie Wszyscy tak mówią, że ta rezerwa to o dupę rozbić Pokazuje co chce i tyle

Jak miałem duży zbiornik (60l) to było ok - teraz mam 45l i jest już kiepsko. Na początku w ogóle było do kitu bo się czerwona lampka nie zapalała - okazłą sięże jest pęknięta obudowa wskażnika - wymienili i jest OK (tzn zaczyna się zapalać) ale teraz z kolei b. rzadko pokazuje Full - prawie nigdy nie palą się cztery lampki.

Cytat:
2004-04-21 01:13:09, plump pisze:
Dokładnie Wszyscy tak mówią, że ta rezerwa to o dupę rozbić :yes

plump, dupa dupą, ale ten wskaźnik działał na początku i to dobrze, dlatego chcę spróbowac go ponownie ustawić.

Temat nieaktualny, już sobie poradziłem ,,mechanicznie''.