MotoNews.pl

Numery silnika YARIS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - mam pytanko - gdzie w Yarisie 1.0 mozna znaleść numery silnika? - wydaje mi sie że dokładnie szukałem ale żadne nie odpowiadaja tym w dowodzie.

Nie wiem jak opisac to miejsce ale lusterka na patyku bedziesz potrzebowal, bo miejsce jest glupie.

Szukaj za chlodnica... gdzies jakos tam jest...

Dzieki - bede szukał

a ja btw zycze powodzenia temu ktory bedzie sprawdzal numery silnika w Ave D4D lub czesciowo tez w 3S-GE

numery sa na korpusie sprzyni biegow na obudowie ze tak powiem tarczy sprzegla na takiej plaskiej powierzchni prostopadlej do chlodnicy
zobaszy je dopiero po przetarciu papierkiem sciernym
najlepiej swiecic latarka w to miejsce i i patrzec od strony akumulatora (czyli stojac przy blotniku kierowcy)
ale muszisz prztrzec to miejsce gdyz numery w toyotach maja to do siebie ze dosc szybko koroduja

pozdro

He ciekawy temat ja miałem już nawet decyzje o nabiciu nowych tylko nikt sie nie zdecydował na taką robote Ale magik na stacji potarł troche papierem ściernym i od biedy odczytał ciekawe co będzie w tym roku Samochód Toyota Carina i faktycznie to pole numerowe szybko rdzewieje

po 10 latach nie bedziesz mial numerow

Cytat:
numery sa na korpusie sprzyni biegow na obudowie ze tak powiem tarczy sprzegla

ja myslalem ze numer silnika to numer silnika i ze jest nabijany na czesci silnika a nie na korpusach skrzyn biegow

Cytat:
2004-04-24 13:03:12, CoOljaCk pisze:
po 10 latach nie bedziesz mial numerow

u mnie jeszcze(od 12 latek) są w bdb stanie-zadbałem o nie szpecjalistycznym środeczkiem powłokopodobnym

Cytat:
2004-04-24 14:54:26, grzybek-r pisze:

ja myslalem ze numer silnika to numer silnika i ze jest nabijany na czesci silnika a nie na korpusach skrzyn biegow

no pewnie zee sa nabite na bloku silnika tylko za bardzo ruszylem fantacja tlumaczac komus. chodzilo mi o to miejsce gdzie troche
blok silnika i po trochu korpus skrzyni oslania tarcze sprzegla, docisk i kolo zamachowe