Rewelacja!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiecie co własnie sobie wygłuszyłem autko! jest chyba 5 razy cichsze!! nie słychac juz paisku odbijajacego sie o drzwi!!! a głosniczki graja mi 100razy lepiej!!! jak ktoś nie wie o co chodzi to tu jest link do tego co sobie zrobiłem:
http://swistak.pl/aukcja.html?id=53569
czy ktoś jeszcze sobie autko wygłuszył??

mam takie same, cały samochod nimi okleiłem... gówno dają

Cytat:
2004-04-06 17:40:14, kuba100 pisze:
Wiecie co własnie sobie wygłuszyłem autko! jest chyba 5 razy cichsze!! nie słychac juz paisku odbijajacego sie o drzwi!!! a głosniczki graja mi 100razy lepiej!!! jak ktoś nie wie o co chodzi to tu jest link do tego co sobie zrobiłem:

czy to aby nie jest kryptoreklama - poza tym w warto wiedziec jest opis jak wygluszyc poloneza

ja mialem akumaty i bylo glosno, jak je zdjalem przed remontem, zrobilo sie glosniej, wiec teraz cos tam wcisne i wale to czy bedzie tak czy srak, czy cicho czy glosno. fiata czy poloneza nigdy sie nie wyciszy tak, zeby slychac bylo tylko szum opon.

W sumie PGN masz racje, ale ja w poldku walnołem na całą podłogę gombkę tapicerska 2cm i pomogło. Nie jakaś rewelacja ale było ciszej i wykładzina sie mięciutka zrobiła.

no ale kolega proponuje te cienkie samoprzylepne maty... akumata daje duzo i to jedyny sposob na wyciszenie, cienkie maty za 4zł gowno daja

Ja swojego wylorzylem akumata Isover w wersji 75 mm. W miescie rewalacji nie ma chociarz niewatpliwie jest ciszej za to na trasie tak od 100 km/h daje bardzo duzo - jest naprawde ciszej

a jA nic nie mam i jest cicho

Cytat:
2004-04-06 20:42:09, SPAjK pisze:
no ale kolega proponuje te cienkie samoprzylepne maty... akumata daje duzo i to jedyny sposob na wyciszenie, cienkie maty za 4zł gowno daja

Cienkie maty dają tyle,że np drzwi nie "brzęczą" przy zamykaniu.Jednak na dużą poprawę bym nie liczył

Ja mam wygłuszone bitumicznymi od wewnatrz, musze jeszcze z zewnętrznej częsci od środka powinno być ok, potem tylne tak samo i się zoczaczy.

SPAjK pisze że te maty gó...no daja . Może te Twoje tak ale mam takie pytanie dlaczego w autach wyzszej klasy właśnie takie montują??? przykładem takim jest golfIII gdzie zamiast folii na boczkach jest taka mata.

a sprawdziles czy jest cicho w golfie jak zdejmiesz maty? za załozenia w golfie jest cicho wiec z matami czy nie... te maty jedynie niweluja drgania np drzwi. Powiedz mi fizycznie rzecz biorąc jaką długość fali słyszymy i porównaj do tego 3mm tych Twoich naklejek. znasz sie wogole na tym jak dziala taka mata?

Nie nabierzesz mnie takimi gadaniami ze jest 5 razy ciszej, juz mnie tak raz nabrano. wydałem kupe kasy na takie maty a nic nie poczułem róznicy

Cytat:
2004-04-06 17:40:14, kuba100 pisze:

Squr.....n reklame sobie robi na FORMU. Prowokacja!!! Zaraz mu zrobie jakiego DoS'a na ten adres

co do wygłuszania to akurat znam sie na tym a co do tego linka mozecie sobie robić z tym co chcecie!!! Chciałem też usunąć ten link ( zeby nie było tej reklamy)ale forum nie pozwala na to( dziwne troszke). wiadomo ze auto nie bedzie 5 razy cichsze ale jest cichsze! a o ile to można zmierzyć tylko sprzętem ale dla ucha jest różnica!

Cytat:
2004-04-07 09:44:17, kuba100 pisze:
co do wygłuszania to akurat znam sie na tym a co do tego linka mozecie sobie robić z tym co chcecie!!! Chciałem też usunąć ten link ( zeby nie było tej reklamy)ale forum nie pozwala na to( dziwne troszke). wiadomo ze auto nie bedzie 5 razy cichsze ale jest cichsze! a o ile to można zmierzyć tylko sprzętem ale dla ucha jest różnica!

to poco napisales ze 5 razy cichsze... trzeba nyc odpowiedzialnym za swoje słowa...

SPAjK ma racje. Mata w dzrwiach ma na celu wytłumienie wibracji i Golf III nie jest pierwszy. Mój Opel z 1966 ma w drzwiach naklejone kawałki czegos co wyglada jak tektura i nie jest naklejone na całą powierzchnie a tylko na środek.

Cytat:
2004-04-07 09:58:57, korek pisze:
SPAjK ma racje. Mata w dzrwiach ma na celu wytłumienie wibracji i Golf III nie jest pierwszy. Mój Opel z 1966 ma w drzwiach naklejone kawałki czegos co wyglada jak tektura i nie jest naklejone na całą powierzchnie a tylko na środek.

Hehe,Fiacior tez ma na drzwiach naklejone fabrycznie "cuś",tyle tylko,że w klasyku było to ze trzy razy większe niz później.W ogóle w trakcie rozbiórki klasyka stwierdziłem,że ma on chyba dwa razy tyle materiałów tłumiących niż późniejsze 125p

Cytat:
2004-04-06 20:54:39, road_runner pisze:
Ja swojego wylorzylem akumata Isover w wersji 75 mm. W miescie rewalacji nie ma chociarz niewatpliwie jest ciszej za to na trasie tak od 100 km/h daje bardzo duzo - jest naprawde ciszej

Zgadzam się w 100%. Z tym, że aby u mnie było cicho muszę jechać powyżej 110 bo wtedy przestaje wyć most.

Witam..
to ja, jeśli wolno sie wtrącić, mam pytanko.... co proponujecie wkleić/włożyć na ściankę oddzielającą komorę silnika od wnętrza auta?? plus ewentualnie na drzwi, chodzi mi o to że w aucie słyszę ryk silnika i chciałbym to trochę wyciszyć, żeby czasem usłyszeć wydech..
co proponujecie?? wiem że np w Poldkach jest tam taka srebrna mata, ale gdzie ją kupić? jaka jest cena? i czy ona się sprawdza?
Pozdrowionka

teraz sie chcesz scigac na maty? bueheheehe!