Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:06:56 Witam szanowne grono,otóż na wyścig 1/4m.. planuje wyjąć reflektor przy wlocie powietrza do filtra,czyli inaczej zimny dolot na szybko,no i pojawił się problem.Otóż po odkręceniu wszystkiego co się dało natrafiłem na taką kostkę koloru czarnego która jest pod reflektorem i w niej siedzi jakiś króciec od lampy i nieda się za cholere wyjąć,a ja musze go wyjąć,bo inaczej lampy niewyjme!!!Czy ktoś wyjmował relektor w CarinieE? |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:16:39 Trochę zależy mi na czasie tej odpowiedzi kogoś z waszej strony,bo właśnie jestem w trakcie roboty,która mi kuleje na maxa |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:23:34 Do przodu nieda się go wyjąć.On idzie tylko w lewo,albo w prawo i nic pozatym.A do pochylenia reflektorów mam taki elektryczny silniczek przy mocowaniu złącza do żarówki. |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-04-21 17:27:12 I tak Ci ten zimny dolot nic nie pomoze - najwyzej kilka koni w twojej wyobrazni ![]() |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-04-21 17:29:34 kreci się w lewo i prawo czy przesuwa?? może w odpowidniej pozycji nalży go wyciągnąć ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:33:44 No właśnie,tą dyskusje powinienem zacząć od pytania,czy to coś da,ale sam to chciałem sprawdzić,bo 10km od chaty mam lotnisko,tor opole i moge se testować wszystko jak chce i właśnieto chciałem przetestować,ale nieumiem lampy wyjąć
El_Chueco,jak niewiesz co napisać na moje pytanie,to nie śmieć mi wątku.Skąd wiesz,że da kilka koni mojej wyobrażni,sprawdzałeś,czy tylko tak sądzisz,bo ja też niewiem,czy to coś da,ale musze wszystko spróbować.... |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:41:16
Tam niema miejsca,bo są klaksony i jakieś blachy,a to jest na takiej odległości ta kostka,że ledwo ją palcem dotykam w najlepszym miejscu.Kto to kó... wymyślił?! |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:48:48 kreci się w lewo i prawo czy przesuwa??Przesuwa się w lewo i w prawo,jakby był na jakiejś szynie z której nieda się go zdjąć.Wiadomo,na siłe wszystko da się wyciągnąć ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 17:53:37
Ją to prawie z okna widze,ale tam niewyjade bez reflektora.Dokładnie za reflektorem jest rura wlotu powietrza do filtra i może jak będzie dużo lepszy przepływ wymuszony to uda nabić się tego powietrza więcej... ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-21 18:01:10
Moze jakiś patent chowający reflektor ??? Poważnie. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-04-21 18:52:59
Ciągnij do przodu na żywca ile fabryka dała, byle równo. Nie przekręcaj reflektora w żadną stronę. Ta kostka o której piszesz to zwykły zatrzask i nie ma innej możliwości wyjęcia go ![]() Nie pamiętam, czy jest dojście, ale możesz jeszcze spróbować podważyć od strony atrapy ten wypust reflektora w zatrzasku, jakimś małym śrubokrętem. Nie ciągnij ani do góry, ani na boki, tylko równo do przodu. Musi wyskoczyć, albo się złamie. Nie stresuj się, główne trzymanie reflektora masz i tak na 3-ch śrubach. Ja miałem obydwa zatrzaski połamane i nic się nie działo, reflektory nie podskakiwały, nic się nie telepało. Powodzenia. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-04-21 19:14:31 No dzięki za konkretną odpowiedź,to było coś...Narazie dzisiaj wszystko poskręcałem i zastanowie się czy wyrywać zatrzaski,może wyrwe jak się dobrze zapre,najgorsze jest to,że ja właśnie bardzo mocno ciągnąłem do siebie nawet już wcześniej i coś strzeliło,ale na samym dole lampy i niebył to napewno ten zatrzask,tylko jakiś inny badziew.Ta kostka u mnie to twarda sztuka.Ale perzan dałeś konkretną odpowiedź i dzięki ci za to. |
Kryspin TOYOTA DRIVER Carina Płock | 2004-04-22 00:40:51 A co do zwiększenia wlotu powietrza to zrobiłem taki patent w swojej beemce. Filtr stożkowy, nań założona rura spiro fi 160 i doprowadzona do zderzaka z możliwością bezpośredniego wlotu powietrza z pędem samochodu.
Efekt był taki że do 80 km/h była różnica ale później przy większej ilości powietrza trzeba by było przerobić wtryski bo miałem wrażenie że dają za mało paliwa i za wyjąrkiem pedału gazu w podłodze specjalnie nic się nie działo. Na LPG rozpędziła się do niecałych 90 km/h i był pas. ![]() Podsumowując moje działania. Wykonałem kawał dobrej nikomu niepotrzebnej roboty ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-22 09:07:51
Nie wyszło z beemką to teraz knujesz z Cariną ??? |