MotoNews.pl

Fotka z pozdrowieniami dla...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...metalurgów fiata. Może nie jest rewelacyjna ale idea zdjęcia zachowana. Podpowiem tylko ze silnik ocalał mimo zerowanego łańcuszka.

Wydaje mi się czy ten spiek jakiś taki porowaty

Ma bardzo wielkie zarna i cały wygląda jak pumeks. Wydaje mi się ze to nie powinno tak wygladać.

w takim razie dolączam sie do pozdrowien z tym ze uwzglednijmy wykonawcow odpowietrznikow zaciskow hamulcowych w fso bo przez nich co bardziej swiadomi uzytkownicy pruja sobie flaki i kupuja mnostwo kilogramow wykretakow ktore sa jeszcze wiekszym gownem niz to pierwsze

pozdrawiam

No kółko na wypasie. Zastanawia mnie tylko to, w jak długo śmigał ten łańcuszek w silniku. Bo jeśli od pierwszego odpalenia silnika to się mu nie dziwię!!

Nie no nie mam pytan..ktos kto to zrobil..odpierdzielil porzadna rzeźbe w gównie!!!! Nobla dla tego kogos!!! pozdroowka

reszta kółka gdzie ??? radzę poszukać wszystkich odłamków !!! będzie do muzeum polskiej motoryzacji jako żwiadome działania dywersyjne polskich fabrykantów części moto....

Witam!
Dooh-u,ja bym rozebrał miskę olejową oraz pompę, może się okazać za kilka kilometrów że tracisz ciśnienie oleju, te opiłki gdzieś tam muszą być.
Pozdrawiam

To naszceście z drugiego silnika. Było bum i nie odpalił póżniej. Lezy teraz w garazu i czeka na sekcję. Na razie mam 3 ułamane zęby, reszta proawdopodbnie się starła.

Jak wymieniałem ostatnio łańcuszek to to kółko wyglądało idealnie bez żadnych porów, tyle że na zamówienie mi fabryczny przywieźli... Jeszcze się krzywili że mam dziwne zachcianki

Mruk ma w pełni rację, wystarczy jeden opiłek w nieodpowiednim miejscu i będzie po silniku. Dlatego silniki w Mini mają średnią trwałość(skrzynia biegów w misce olejowej czy tuż obok).

z tymi opiłkami racja.a już na pewno zmień olej!! u mnie po ukruszeniu się tulei cylindra olej świecił się jak psu jajca!!

Co do czyśtości silnika.....ja jak dostałem malca pierwsze co zrobiłem to remont silnika.....w misce olejowej znalezłem 2 uszczelki, i 2 śruby.....+ 1 nakrętka.... niemam pojęcia jak ten silnik działał.....

Sory za OT.....