Oponki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie jaka roznice w predkosci moze robic opona 175/60 zamiast normalnej standardowej 185 czy 165. Bo mam takie w samochodzie ale z przodu i powiem lepiej mi sie na nich jezdzi niz na 165 ale jak bym sobie walnal takie do tylu ciekawe jak by to sie odbijalo na predkosci

Mam na dysku programik, ktory nazywa sie Tyrosaurus i oblicza bledy wskazan predkosciomierza przy modyfikacjach parametrow opony...Jak chcesz to podaj mail, to Ci przesle...

to mi przeslij też
adres trombocyt@fsoteam.prv.pl

ja tez poprosze !!! nomos@go2.pl

wiadomo że im opona szersza tym stawia większy opór toczenia i zmniejsza prędkość max. ale poprawia trzymanie na zakręcie. trzeba tylko pamiętać o zmianie profilu, to przeklamania nie będą duże.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Przeklamanie jest napewno! Podam przyklad: Jechalismy na spota do gliwic i na autostradzie wyprzedzalem Halasa przy 130 u mnie a wg jego licznika to bylo cos kolo 150. Halas ma zdaje sie 165/60/13 ja mam przod 175/7013 tyl 185/70/13. Wiec juz widac roznice.

Mam problem z wyslaniem tego pliku...wyskakuje jakis komunikat o wirusie. Sprawdzilem nortonem i niby jest czysty, ale wole podac link do stronyTyrosaurus. Znajdziecie tam " Programik do dobierania ogumienia" - to wlasnie to...

udalem sie na stronek ale ostatnio jestem jakis zakrecony i tego nie znalazlem na wszeli wypadek podaje meaila fsomandaryna@op.pl

A ja byłem i mam. Jak ktoś chce to wyślę

no w sumie tak jak ponizej zapisalem ja bym chcial dostac

To może tak: Program

No programik całkiem fajny i prosty w obsłudze!! Po moich obliczeniach wyszło że przekłamanie mojego licznika wynosi 3,9% na plus!! A więc Alien to chyba ty masz coś z predkościomierzem nie tak bo nawet wtedy jak zjechaliśmy z autostrady to Alan mówił że u niego było też około 150km/h!! A moje 3,9% na plus to nie jest różnica 20km/h Coż tu jest nie tak!!!

Czyli ktoś tu kręci Alan jego licznik lub program

dzieki sciagnolem ale sprawdze pozniej ide czytac ksiazke

Cytat:
2004-04-15 16:30:38, Halas13 pisze:
No programik całkiem fajny i prosty w obsłudze!! Po moich obliczeniach wyszło że przekłamanie mojego licznika wynosi 3,9% na plus!! A więc Alien to chyba ty masz coś z predkościomierzem nie tak bo nawet wtedy jak zjechaliśmy z autostrady to Alan mówił że u niego było też około 150km/h!! A moje 3,9% na plus to nie jest różnica 20km/h Coż tu jest nie tak!!!

No ja mam oryginalne ogumienie wiec to raczej nie u mnie. Trzeba jeszcze wziasc pod uwage przeklamania licznika ktory do najdokladniejszych nie nalezy.

no mi pokazało minus 2.3 % czyli mam rozumiec że jak jade 100 km/h według wskazań prędkościomierza to faktyczna jest 102.3 km/h czy nie cała 97,7 km/h

Jeżeli ci pokazuje minus to znaczy że twój licznik zaniża prędkość!!czyli prawidłowa odpowiedź to 102,3km/h!! A dzisiaj sprawdziłem jak to pokazuje mój licznik i wyszło że przekłamuje o 5km/h w góre!! Czyli z przykrością musze stwierdzić że ci Alien prędkościomierz nawala!! Ja dzisiaj sprawdzałem z dwona samochodami i w tamtych pokazywało po równo a u mnie o 5km/h więcej!!

No to moge powiedziec ze moj poldek szybki jest To ja se wyobrazam ile ja jechalem wtedy jak wam odjechalem

Cytat:
2004-04-15 22:42:51, Halas13 pisze:
czyli prawidłowa odpowiedź to

Jakiś teleturniej mamy

No ale teraz mi sie przypomnialo ze jak mnie paly lapaly za predkosc to mniejwiecej sie zgadzalo to co mailem na liczniku i na "suszarce" wiec u mnie chyba wsio jest ok.