| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-20 08:04:36 yyy no widok takieeeego 127 napewno jest przyjemny ale ja mysle ze bracia krzyzacy moga sobie na takie low podzwolic nie ze wzgledu na kase{ bo to nie takie drogie znowu jest jesli robimy to sami a nie kupujemy komplet srubowy spax-a za 4000 zeta koledzy krzyzacy nie tylko klepia tylny resor ale przedewszystkim dystansuja resor wzgledem wahacza obnizajac miejsce zamocowania{oparcia} resora o wahacz, w extremalnych przypadkach wywalaja resor i montuja sprezyny z tylu ale to patent na przeswit 5cm ktory nawet w faterlandzie przechodzi tylko na torze. przy baardzo wielkiej glebie niektorzy przesuwaja nieco na zewnatrz mocowania tylnych amortow do nadkoli. z przodu poza kruciutkimi sprezynami mozna zrobic nastepujace patenty ktore maja wplyw na geometrie takiego lowridera: podniesc gniazda macpersonow poprzez ich przeciecie w poziomie i "dosztukowanie krazka z blachy o takiej wysokosci zeby tylko gniazdo miescilo sie pod maske{zamknieta dorabiaja nizsze poduchy kolumny macpersona to jakies 2cm, ktore dodatkowo tym sie roznia od zwyklych ze amortyzator nie jest centrycznie zamocowany w poduszce{pochylenie kola } no i sa lozyskowane, mozliwe ze tylne amortyzatory z x19 moga tez pomoc bo maja nieco nizej kolnierz na ktorym opiera sie sprezyna http://www.mirafiori.com/~courtney/128/tech/128susp.html tu masz opisane niektore mody zawiasu w 128, niby jest taki sam ma tylko dluzsze amortyzatory ale mozna wykorzystac wiekszosc pomyslow przy 127. |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-04-20 13:42:37 Przepraszam że zejdę z tematu ale co to za wersja 127 z przetłoczeniami z boku ? |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-04-20 13:52:09 Hmmmm..nie wiem,o ktore przetloczenia Ci chodzi,ale wg mnie kazde 127 MK I takie ma
Moja tez!!! Pozdro el_ ----------------- http://plepleple.pl |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-20 19:24:56 no trzeba czasem porzezbic zeby z drogi nie wypasc.... mocna gleba robi spore zamieszanie w calej geometrii podwozia niekoniecznie na plus i trzeba sobie z tym radzic...malo kto o tym pamieta... |