Coś piszczy. POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje pytanie jest zwiazane z piskami i delikatnymi stukami. Jak jade po dobrej nawierzchni jest idealnie, czyli cichutko, wystarczy ze zaczna sie jakies nierownosci i juz sie zaczyna. Odglosy dochodza z tylu z obu stron. Bylem u 3 mechanikow i wszyscy twierdza ze wszystko jest w porzadku, a jednak nie jest
Nasmarowalem uszczelke tylnej klapy, dociagnolem zamek i nadal jest to samo Pomocy!!!

możesz przybliżyć skąd stuka? z zawieszenia, z klapy z wnętrza???

Cytat:
wystarczy ze zaczna sie jakies nierownosci i juz sie zaczyna.

...czy to jest metaliczny dzwięk

Piszczy i stuka z tylu bardziej z prawj strony, nie mam pojecia czy to z zawieszenia, bo spece twierdza ze pod spodem wszystko je dobrze. Podczas przejezdzania z mala predkoscia przez lezacych policjantow przed sklepami tez piszczy. Klape juz porzadnie nasmarowalem, ale to nic nie pomoglo. Zaczyna powoli mnie to rafiac
Moze to jakies gumowe podkladki miedzy karoserja a amortyzatorami, jesli takie wystepuja.

Mam to samo. Ale ja mam z tyłu gazowe amorki i podejrzewam że to trochę przez nie. Są po prostu twarde i cały tył z nimi pracuje. W zawieszeniu mam wszystko idealnie, żadnych luzów. Jak dojdziesz co to jest to daj odpowiedź.

Mi kiedyś piszczała tylna półka. Dokładniej mówiąc u mnie tylna półka po zamknięciu klapy spoczywa po bokach na takich plastikach i przy tarciu o te plastiki piszczało.

Na 100% to nie jest tylna polka, wyjalem ja i jest to samo. Chyba wyciagne tez kolo zapasowe, otworze klape i pojezdze po ulicy. Moze wyeliminuje kolejne elementy