[fiat] ile warstw farby ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Małymi krokiami nadchodzi czas malowania mojej ZOSKI, i tu rodzi sie pytanie, a mianowicie:

Ile warstw farby akrylowej daje sie przy malowaniu fury??
{czy akrylowa to to samo co renowacyjna ??}

BTW : Ojciec uwaza ze 2 warstwy stykną , a ja uwazam ze 3lub4 to dobra alternatywa!!, no nie wiem ?? słyszalem ze przy POLERCE schodzi lekko farba dlatego 3lub4 warstwy to AKURAT?? Qrde nie wiem co mam myslec ??

Dodam tylko ze farba podkladowa juz niedlugo bedzie leżała na budzie ZOSKI!!

POZDRAWIAM, licze na odpowiedzi !!

hmm generalnie jak dobry lakiernik to im wiecej tym lepiej....

Niektórzy kładą jak na nówke... 6-7 warstw... kwestia kasy i zdolnosci...

3 warstwy stykną ,i "materiału" zostanie na spolerowanie jak słabo się polakieruje(tzn skórka pomarańcza) .
Akryl ma utwardzacz , renowacja nie. Akryl ma dużo lepszy połysk, jest twardzszy od renowacji, łątwiej się nim lakieruje i nie spływa tak jak renowacja.

Coś za coś. Renowacyjny jest tańszy, ale też i mniej wytrzymały. Ja malowałem mojego trzema warstwami (lakier renowacyjny niestety, bo musiało być tanio , ale w gruncie rzeczy nie wygląda nawet tak źle ... na razie ).

Powiem Ci tak.....
kilka warstw,jezeli to ma miec rece i nogi..........
okolo 4-6 cienkich,zamiast 2 grubych.....niech autko pomiedzy lakierowaniami postoi okolo godzine.....
Akryl jest drogi Renolak tanszy ale ma gorsza jakosc.....Wyboor nalezy do Ciebie!!!
pamietaj tylko o jednym:
BARDZO DOKLADNIE PRZYGOTUJ POWIERZCHNIE!!!
jezeli tego nie zrobisz,mozesz darowac sobie malowanie w ogole....na swiezym lakierze syfy i niedoszlifowania widac podwojnie!!!

pozdro
el_

-----------------
http://plepleple.pl

3 - 4 warstwy! A sie kurde śmiali, że bedzie odpadać!

gadalem kiedys z lakiernikiem i powiedzial ze 3 warstwy + podkalad spokojnie wystarczy, przy polerowaniu srednio 1 warstwa schodzi.

Cytat:
2004-04-20 21:39:59, Art126 pisze:

Akryl ma utwardzacz , renowacja nie.

renowacja tez ma , choc mozna malowac bez dodawania utwardzacza, ale powloka wysycha dluzej i ma gorsze wlasciwosci-twardosc.

A to mnie zaskoczyłeś , nigdy jak kupywałem renowacje nie było utwardzacza.

Cytat:
2004-04-21 10:41:48, Art126 pisze:
A to mnie zaskoczyłeś , nigdy jak kupywałem renowacje nie było utwardzacza.

No bo trzeba dokupić go osobno

Ale on jest dedykowany do tego lakieru czy tak sobie dokupujecie jakiś i dolewacie?