Czesc,
W praniu wychodza rozne pierdolki z ktorymi trzeba sobie poradzic, w wyniku wczorajszych bojow okazalo sie ze:
1. Potrzebuje podstawke filtra oleju do 132 - z regaty wystaje szerzej niz prawa poducha i wychodzi w sumie w nadkolu...
Bez tego nie moge wlozyc silnika.
2. Potrzebuje mocowania alternatora - po lewej stronie nic nie ma (2 szpilki na dole wystaja jedynie), alternator w regacie byl nad filtrem oleju po prawej stronie.
3. Nie wiem ile dokladnie skrocic wal - mocowanie walu jest takie samo jak we fiacie (1,5ME), z przesuwka na wale... Czy 8cm to jest ta liczba ktorej szukam?
4. Mocowanie poduchy pod skrzynia - przy seryjnej skrzyni to jest takie "U" szerokie, w 132 wyglada na to ze powinno byc plaskie i z wezszym rozstawem 2 otworow mocujacych skrzynie... Pytanie czy te otwory musza byc na tej samej wysokosci co w skrzyni od 125p? Przerobic stare mocowanie czy lepiej znalezc oryginalne? Aha i czy poducha wypadnie w tym samym miejscu wzgledem podluznic czy jakos dalej (blizej tylu) wzgledem silnika?
Jesli ktos z Was ma takie klunkry - bede wdzieczny za odzew
PS. jeszcze brakuje mi rury od ukladu chlodzenia, tego kolanka ktore wychodzi z glowicy i wchodzi miedzy kolka walkow. I termostatu tez nie mam
[ wiadomość edytowana przez: baranek dnia 2004-04-19 15:42:32 ]