PYTANIE O AUDIO :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka!! Mam pytanie jaka jest dziura na głośniki z przodu bo samochód mam u qmpla a moze bym coś na allegro kupił chodzi mi o wymiary. I tak wogóle pochwalcie się jaki macie sprzęt muzyczny) ja już w poniedziałek mam nadzieje bede miał

Z przodu sa 10cm. Jak chcesz miec pozadne kickbas tam to trzeba wsadzic 13 lub 16. Ale do tego trzeba przerabiac. Ale nie jest to trudne >> TU << mozesz sobie zobaczyc jak to wykonac. A jezeli chodzi o moje audio to nie narzekam, malym kosztem gra bardzo przyzwoicie. Opis w profilu.

No moje Audio bym określił krótko - GRA!! A dokładniej jest opoisane w profilu!! a chyba dwa numery temu w Auto świecie był artykuł jak zrobić takie specjalne gniazda na większe głośniki do drzwi i ten sposób nie był wcale trudny- potrzebna była gruba deska i wyżynarka.

no ja powiem tak miałem w poldku z przodu 10 cm 250 wat 3drożne- zajebiste a tył tuba 250wat i jedna walizka3 dorżna 300wat- tyle że radio nie wyrabiało.. ale i tak po dostrojeniu szlo ogluchnąć w środku... a teraz sprzedałem cały sprzęt :/(czytaj cały tył) żeby zrealizować moje odwieczne marzenie... moje i tylko moje auto... w nowym TUNING Świat jest kilka słó na temat basu w aucie...

Ale powyżej 10 rzucają się w oczy i trzeba uważać gdzie się parkuje - takie moje zdanie

ja mam tylko kable.... Radia i glosnikow brak... Jak mi smutno to sobie spiwom...

Sony Xplood cdx 420l glosniki sony xplood przod i pioneer tyl ogolnie audio gra a jak tam to radio co ci wyslalem?dalo sie je naprawic?

[ wiadomość edytowana przez: alan28 dnia 2004-04-18 23:28:02 ]

Siemka!! Nie dało rady znaczy jeszcze kombinuje bo może sam je rozkoduje trzeba się uczyć a typ mi powiedział 45 zł za rozkodowanie plus za naprawer niewiadomo ile wiec albo sam je rozkoduje albo jak qmpel wróci to mi za free rozkoduje i zrboi )

czesc. u mnie w poldku sobie gra... nawala tak że uszy bolą, a bass z bagażnika masuje nerki człowieka siedzącego z tyłu ogólnie jest git zwłaszcza że audio przewyższa cenę poldka

No ja mam w poldku 2 z przodu i 2 Tweetery, z tylu 2 6x9 ,wzmacholik i tuba w bagazniku . No to jest ciezko wysiedziec

witam.
U mnie z przodu siedzą gwizdki, i głośniki 2-drożne 13' na aluminiowej membrance, a z tyłu basowe 20'.Nie jest źle ale to jeszcze nie to...

Cytat:
2004-04-18 16:59:16, sc00by pisze:
no ja powiem tak miałem w poldku z przodu 10 cm 250 wat 3drożne...

Wyciagnij mi 250W z 10cm jestes moim bogiem

Ale chyba PMPO

Mój znajomy ma w domu radionagnetofon typu jamnik na którym jest napisane 4000WATT!!! Poprostu nic dodać nic ująć!!

Cytat:
2004-04-20 17:03:57, Halas13 pisze:
Mój znajomy ma w domu radionagnetofon typu jamnik na którym jest napisane 4000WATT!!! Poprostu nic dodać nic ująć!!

Jak jest Moc maxymalna...

Jak jest moc nominalna...

To te 4000W to chyba jest "Maxymalna maxymalnie moxnieta moc muzyczna"

no wiadomo że te głośniki tyle nie wyciąną!! rms mają 95- co mi w zupełności wystarcza!! a bas mają lepszy niż niejedne 13 typu noname ogólnie jestem z nich zadowolony...ale co z tego skoro nie mam gdzie ich posłuchać

Ale jaby nie było może powiedzieć że ma 4000Watt!!

Cytat:
2004-04-20 17:34:43, Bolo_928 pisze:

To te 4000W to chyba jest "Maxymalna maxymalnie moxnieta moc muzyczna"

czyli PMPO (czyt. moc krytyczna głośnika)

ja mam 80 watt sinusoidalnej(na kazdy kanał) i butelka z piwem nieustoi na dachu ani na masce! wszystko firmy NO name! samorobka za moze 300zl! komplet skalada sie z buffera w bagazniku srednicy 45 cm!(x2) mocy niby duzej bo 600 watt sinusa ale jest potpiety do wzmacniacza okolo 80 watt wiec i tak sie nie meczy! z przodu 25 cm glosniczki w dzwiach i male sopraniki (piezoelektryki)4 sztuki po kątach! i jak mowie napieprza takim basem ze jak stane pod blokiem to na 5 pietzre szyby w oknach dzwonią a moc niniby nie duza! pozdrawiam!

nad czymś takim usilnie myśle