I PRZEGLĄD!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto ostatnio robił I przegląd Corollki? Jakie są ceny?Jak długo robią?

Hm, wydaje sie mi, ze duzo zalezy od Servisu

WŁASNIE STAD MOJE PYTANIE!!! Ile - gdzie biorą?!

Byyłooo

wrzuć w przeglądarkę, Carewicz to nawet fakture skanował

Kcezar
Cena zależy np. od kosztu robocizny oraz wybranego przec Ciebie oleju. Zakres mniej wiecej wszędzie jednakowy - olej, filtr oleju, zaślepka spustowa oleju, przegląd świateł, zamków, itd, itp.

Poszukaj informacji na forum, albo telefonów do dilerów na stronie Toyoty i zadzwoń do kilku, nawet na drugi koniec kraju, bo przecież tylko pytasz i nie musisz sie od razu umawiać.

Ile to trwa? Jeżeli serwis zajmie się TYLKO Twoim autem to ok. godziny, ale to też Ci powinni powiedzieć. Jeśli zgłosisz swoje uwagi i zauważone usterki/przepalone żarówki/niedokładności montażu/odpadające klamki/urwane koło/rozbitą szybę/czy co tam jeszcze wymyślisz, to automatycznie czas przeglądu się wydłuży.

Mam pytanie odnośnie przeglądu.
Czy tmp po wykonanym przeglądzie przysyła ankietę oceny aso?

KCEZAR
Jackal dobrze Tobie radził ,zadzwoń do paru ASO Toyoty ,a będziesz wiedział ile kroją klientów. Różnice są znaczne . We Wrocławiu za przegląd AVE chcieli około600zł . W Opolu zrobiłem za 450zł.

Cytat:
2004-04-21 15:00:46, ron pisze:
Mam pytanie odnośnie przeglądu.
Czy tmp po wykonanym przeglądzie przysyła ankietę oceny aso?

Raczej nie, ale gdzieniegdzie ankiety leżą luzem i można sie wpisać

Ja dostałem ankietę z TMP tuż przed przeglądem, pojechałem na przegląd z ankietą, a podczas zgłaszania auta do przeglądu pokazałam wypełniony nagłówek ankiety (dane ogólne) i powiedziałem, że nie wiem co wpisać w dalszy ciąg, więc poczekam aż się przegląd skończy.

Niestety to były Marki i zupełnie się nie przejęli ankietą, odwalili lekką fuszerkę, co z ogromną przykjemnością opisałem w ankiecie

PS
Ależ ja jestem złośliwy, a jaki przystojny

Cytat:
Ależ ja jestem złośliwy, a jaki przystojny

No ba! Coś za coś

Do mnie zadzwonił miły pan, ale nie pamietam czy z TMP czy z Siedlec z pytaniem jaka jest moja opinia na temat wykonanego przeglądu i czy mam jakies uwagi, czy jestem zadowolony.

Uwagi na temat przeglądów IMHO powinny być wpisywane do specjalnego zeszytu zaraz po przeglądzie. Taki telefon wykonuje inny dział niż serwis, a jak pokazuje praktyka komunikacja pomiędzy działąmi nie jest ich mocną stroną.

Do mnie nikt nigdy nie dzwonił po przeglądzie, a w ankiecie było jak wół pytanie, czy do mnie dzwoniono. TMP chce dobrze, a niektóre ASO zaniżają poziom. Tak to jest jak się ktoś kiedyś specjalizował w Fiatach

Też byłem w Markach i chciałem się wyżalić w ankietce
Nie dawno byłem w aso renault i słyszałem od szefa serwisu, że Cygan w zeszłym roku zapłacił karę tmp za złą jakość usług 20.000 pln

Cytat:
2004-04-22 07:36:24, ron pisze:
... słyszałem od szefa serwisu, że Cygan w zeszłym roku zapłacił karę tmp za złą jakość usług 20.000 pln

A w gazetce Toyoty pan Cygan widnieje na zdjęciach jak uczestniczył w otwarciu nowej siedziby Toyoty Motor Poland, nawet miał kimono

Kara mała, ale warta odnotowania