| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pigal Radom | 2004-03-27 00:38:07 Witam.Czy ma ktos kontakt z Markiem Trzemeckim.Potrzebuje do niego namiarow w sprawie klatki w jego FSO. |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-27 14:58:06 Ja mam do niego nr telefonu. Koles mieszka w Markach. Jego klatka opisana jest calkiem niezle w ksiazce: Sportowem modyfikacje samochodu". Nie wiem czy Marek jest aktualnie w kraju (pracuje w Anglii), ale postaram sie go namierzyc, jesli jest w Polsce. Ja potrzebuje od niego ksiazke homologacyjna do DFa. Jakich dokladnie informacji o tej klatce potrzebujesz? |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-27 18:50:37 Bede ja kserowal, skanowal, oprawial, wieszal na scianach... Musze ja tylko zdobyc. Pigal - nie wiem, czy Marek Ci zrobi klatke, ale mam czlowieka, ktory zrobi na 100%. Pamietasz rolke Maroszka na Agapicie w 2002? |
Mruk ![]() Bielawa | 2004-03-27 19:04:53 Witam!
Panowie,ale kombinujecie! Na F&F w dziale sport jest homologacja FSO w gr.A czyli popularnego "Bartosia". Pozdrawiam |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-27 19:10:18 Mam ja wydrukowana, ale pare ksiazek homologacyjnych juz w zyciu ogladalem i byly grubsze, niz te 27 stron. Mam obawy, ze ta ksiazka na f&f jest niekompletna. |
Mruk ![]() Bielawa | 2004-03-27 19:22:21 Tamta homologacja jest kompletna, mam orginał Fiata Monte-Carlo i ma tylko 7 stron.
Pozdrawiam |
pigal Radom | 2004-03-27 20:49:08 KILeR-w oplu astrze GSi?Pamietam.Nic z samochodu nie zopstalo tylko klatka.A kto mi zrobi klatke i pomoze zbudowac bolid do PZM? |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-27 20:54:14 No wlasnie... znam kolesia, ktory robil Maroszkowi klatke w tej astrze. Moge dac Ci namiary. Jakie dokladnie auto przygotowujesz? Jaki silnik? A, czy N? Chetnie bede swiadkiem przy budowie auta do PPZM. Jak bede w stanie, to pomoge. |
pigal Radom | 2004-03-27 23:23:02 Ok.To ja poprosze o te namiary.A co do samochodu, to mial to byc poczatkowo saxo vts, nawet zlecilem sprowadzenie takiego, ale przez 4 lata startow w roznego rodzaju imprezach nic nie daje mi wiekszej frajdy jak jazda tylnionapedowka, a polonez jest idealny.Prosta konstrukcja, tanie blachy i dosyc dobry silnik 2.0.
Niestety nie mam zadnego zaplecza pozwalajacego na budowe takiego bolidu (oprocz garazu) tak wiec licze na twoja pomoc KILeR jak rowniez i kolegow ze srodkowej Polski.jesli ktos jest w stanie za rozsadne pieniadze zlozyc mi silnik 2.0 na walkach swiatka,lekkim kole zamachowym i paru jeszcze drobnych rzeczach to pomoze pojawic sie kolejnemu polskiemu tylnionapedowemu samochodowi w pucharze PZM i wyscigach gorskich. Ja ze gwarantuje radosc z ogladania jazdy cala szerokoscia drogi |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-28 12:05:12 Pogadam, popytam, mam troche znajomych, ktorzy robia silniki do rajdow. Czy inetersuje Cie wspolpraca z firmami, ktore przygotowuja auta do rajdow? Troche kasy to kosztuje, ale masz 100% profesjonalizm. Mam na przyklad kontakt z firma Adamant Engeenering (Saxo, ktorym Czwartosz jezdzil w PPZM i chyba Wysocki w RSMP), moge zdobyc kontakt do Piotrka Wypycha (jesli inetersujesz sie rajdami, to tego pana przedstawiac Ci nie musze Kontakt do kolesia od klatek: Paweł Trela (tez go powinienes kojarzyc jeszcze z wystepow w RSMP): 502 358 539 |
pigal Radom | 2004-03-28 14:10:35 Ok wszystko pieknie ale Wypych z tego co mi wiadomo nie za wiele mial do czynienia z tymi silnikami od fiata, tak samo i inni panowie o ktorych mowisz.I jak sam sie orientujesz za taki profesjonalizm to naprawde sporo kosztuje.Ja natomiast potrzebuje silnika zrobioonego dobrze ale niezbyt wysilonego.Lepiej i taniej jest wolniej dojechac do mety, ale zawsze byc na niej niz walczyc z awariami.Tak wiec szukam kogos kto zlozylby mi taki silnik w oparciu o zalacznik J i mieszkalby gdzies w centrum. |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-28 15:37:53 Poszukam kogos kto ma do czynienia z takimi motorami (mam kilka pomyslow). Wypych moze faktycznie nie nadaje sie do takiego auta, ale Adamant czemu nie.
Co do ceny to nie jest z tym az tak zle. Kolesie maja na prawde dobre dojscia do czesci i cenowo wychodzi podobnie, jakbys sam robil. |
pigal Radom | 2004-03-28 18:06:30 jak ci cos wpadnie do glowy to daj znac,czekam.a teraz zostaje jeszcze problem z silnikiem,jesli ktos ma na zbyciu motor 2.0 najlepiej ze skrzynia i walem to czekam.Silnik oczywiscie do remontu. |
Bodzioo 2xFSO Ryki | 2004-03-28 18:10:40 w okolicach lublina były 3 kompletne zespoły napędowe, jeden silnik z cromy i jeden z argenty na wtrysku z rozwalonym kompem. najlepiej złapać za anonse i szukać gdzie sprzedają części ze 131,132 lub argenty |
Mruk ![]() Bielawa | 2004-03-28 20:18:44 Witam!
Pigal, w Sędziszowie ma zakład niejaki Pan Wozowicz (jeśli nazwisko Ci coś mówi) i pewnie choćby z sentymentu by Ci pomógł. Pozdrawiam |
pigal Radom | 2004-03-29 15:05:33 Super to juz jakis krok naprzod.A jeszcze jakby ktos mial kontakt do pana Wozowicza to bylbym wdzieczny.Niestety nie mam pojecia o budowie rajdowego auta ale mysle ze bedzie to calkiem niezla przygoda oczywiscie dzieki waszej pomocy.Tak wiec czekam na wskazowki i rady-milo bedzie wystartowac samochodem "zbudowanym" na podstawie rad kolegow fsoautoklub.pl |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-30 08:44:42 W wawce jest jeden koles, ktory moze dobrze zrobic silnik 2000. Moze kojarzysz pana Karczewskiego. Taka czerwono-granatowa atra w A7 jezdzaca w MP, zaloga Grabczewski/Karczewski... |
pigal Radom | 2004-03-30 20:15:58 wszystko ok, ale czy masz KILeR do niego jakis kontakt?Najpierw musze do niego zadzwonic,podjechac i wyjasnic co i jak. |