| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tmw Yaris MMT Poznan | 2004-04-19 13:41:06
Dawno temu przejezdzajac przez tory - ASO odpielo kostki, poprawili styki (zeby lepiej przylegaly) i od tego czasu zawsze gra ps. moze przy np montazu alarmu poruszyli wtyczki i nie kontaktuje. |
![]() janooop Warszawa | 2004-04-19 15:31:41 Ja też nie mam z tym prblemów a mam 190cm wzrostu |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-19 15:42:28
mialem cos takiego tylko u mnie moglem wlozyc kasete i zaczynalo grac albo uruchomic ponownie samochod... ze 2 razy juz sie zdarzylo i tez nie wiem jak , po co i dlaczego |
tmw Yaris MMT Poznan | 2004-04-19 19:42:42
Autem jezdzi mama - ja sporadycznie odkurzam wydech z pajakow Jak sie jezdzi: w trybie Automatycznym (E) auto najstawione jest na ekonomie - biegi przy spokojne jezdzie zmienia przy 3500-4000obr, i jezeli tylko moze wrzuca 5tke. W trybie Manual (M) to juz co innego Przyspieszenie jest ok - jezdzilem pare dni zwyklym Yarisem i roznic nie zauzwazylem. Spalanie: trudno jest porownac z manualem bo musialbym go miec na np 2-3 tygodnie zeby porownac (kazdy ma inny styl jazdy, pokonuje inne trasy itd). MMT przy eksploatacji mojej mamy i siostry pali srednio jakies 6.8 - ok 30-35% to jazda typu 20km przez miasto, postoj, 20km powrot. Pozostala czesc to jazda typu: 2km, postoj, 2km, postoj, 5km itd. Gdyby caly przebieg byl taki jak te 30-35% mysle, ze 6l jest zdecydowanie realne. Poza tym Yaris ma klime wiec troszke wiecej moze palic. Na trasie (120-140km/h) spokojnie miejscie sie w 5-5.5l. Mysle, ze na trasie MMT pali tyle co manual, w miescie - zalezy od miasta i od stylu jazdy - roznice IMO beda niewielkie. |
Qnoor TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Kraków | 2004-04-19 20:35:24
nie nie mam bo bym do kierownicy nie dostał |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-04-19 20:52:41
Mialem identyczny problem - i uwazaj te wylaczanie bedzie sie nasilalo - raz na dwa miechy pozniej coraz czesciej az bedzie dochodzilo do tego ze ze 3 4 razy we dniu. Problemem jest jednostka sterujacatym syfem - bodajze Hitachi, ktore robi radia-magnetofony dla Yarisa. Pewnie dostales radio ze starym chipem. Pojedz z tym do ASO zglos i powiedz jakie masz objawy. Jezeli problem bedzie sie powtarzal to jedz znow do ASO i zadaj wymiany "chipa" - tylko nie zrob sie w butelke i na czas naprawy (ktory bedzie NAPEWNO trwal wiecej niz 14 dni) kaz sobie zamontowac inne radio. Wiecej szczegolow na mejla lub priv. |
valeo Toyota Yaris Warszawa | 2004-04-20 11:30:31 EL Chueco Serdeczne dzieki za wyjasnienia, mam jednak nadzieję że nie będzie się to nasilało.
tmw - również dzięki za wyjasnienia, wygląda że to fajny samochodzik do miasta do korków zdziwiło mnie tylko że w czaie jazdy można zmienic z manuala na tryb automatyczny |
tmw Yaris MMT Poznan | 2004-04-20 17:10:23
Zmiany mozna robic co 5s - kiedy tylko sie chce ps. na trasie tez jezdzi fajnie - jak kazdy Yaris w koncu ta skrzynia to zwykly manual + pare silniczkow. |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2004-04-21 00:22:34 ja mialem taki patent przedwczoraj
jade sobie jade i ichce zmienic stacje a radio totalny freeze na zaden klawisz nie reagowalo wylaczylem i wlaczylem stacyjke i dziala i tez byl to moj drugi Yaris i ppierwszy raz cos takiego sie mi przydazylo.... Yarisa w niedziele sprzedalem |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-21 09:01:21 z ktorego roku i za jaka cene?
po ile sie teraz realnie sprzedaja yariski? jak nie chcesz na forum to moze powiesz mi na gg: 4447722 jesli nie tajemnica? |
profil-usunięty | 2004-04-22 23:33:50
Mam juz druga Yariske ( 1999r i 2000r) i pare razy mialem to samo.Tylko wylaczenie silnika pomaga. W serwisie mowili,ze ten typ radia ( ?? ) ktory mam ma wady.Chcieli nawet wymienic,ale musialbym czekac do 2 tygodni,az sciagna z W-wy a przez ten czas jezdzic z dziura w desce (demontaz wyswietlacza). Dalem sobie spokoj - przez 5 lat zdarzylo sie to moze 5-6 razy . |