Jak dodać mocy yarisowi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hejka, będę miała do dyspozycji yarisa, niestety z najsłabszym silnikiem... jakoże jest już po gwarancji, pomyślałam, aby dodać mu koników nie zwiększając radykalnie zużycia paliwa...
jakieś pomysły??

dziękuję

Noan

czy będę bardzo złośliwy jak napiszę "szukaj" oraz google.com
bo temat był wiele razy opisywany i w necie też materiałów od groma

Jeśli to ma kosztować "parę złotych" to możesz dać sobie spokój, nie ma takiej opcji, a podejrzewam ze wymiana końcowego tłumika co może dać Ci w porywach 1.5 KM, nie interesuje koleżanki Generalnie opcja search, ale ja uprzedzam co znajdziesz: mała kasa = nic, duza kasa = coś, a dopiero naprawdę wielka kasa = dużo koni w Yarisie 1.0, taka niestety jest prawda

Cytat:
2004-04-25 08:44:58, noan pisze:
hejka, będę miała do dyspozycji yarisa, niestety z najsłabszym silnikiem...

A co ze starletką? Nie obrazi się

niestety nie ma takiej opcji zeby zwiekszyc moc yarka bez ubytku w portfelu
wydech , stozek , dolot , czy jakies inne pierdoly nie dadza ci wyraznego odczucia ze jest MOC. tak wiec lepiej sobie dac spokoj....

oki
Pigletto... starleta będzie ze mną do końca))
Crit... ja tak łatwo się nie obrażam, poza tym, to delikatna złośliwość, więc nie ma czym się przejmować

Noan

najprostszym rozwiazaniem i stosunkowo skutecznym jest nitro...bez konsekwencji mozna sprobowac zalozyc wtrysk na jakies 20 do 30hp....ale nie wiecej bo korobowody wyjda z boku silnika...

Koszt instalacji od 2500 w gore...

Ostatnio na spocie usłyszałem o odchudzonym kole zamachowym i irydowych świecach

ja bym polceał swapa na 1.3 - najpewniejsze jeżeli chodzi o wzrost mocy...

Po co zmieniać silnik jeżeli można mieć od razu 1.3 ???