Jakiego oleju aktualnie używasz w swoim samochodzie?

Ankieta: Jaki olej stosujesz
BP
Castrol
Elf
Lotos
Mobil
Orlen
Penzoil
Quaker
Selena
Shell
Toyota
Valvoline
inny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wybierać decydowac i niczego nie żałować

PS.
Jak by jakiegoś brakowało to dołoże.

[ wiadomość edytowana przez: Iceman dnia 2003-12-18 09:08:56 ]

Mam nadzieję, że nie ma możliwości wielokrotnego głosowania? Przy pierwszej próbie wyłożył mi się bowiem IE (co najmniej kilka razy dziennie pojawia mi się komunikat "IE spowodował błędy i okno zostanie zamknięte" - pamięć skopana, czy cuś?), zagłosowałem więc ponownie-ufam, że mój głos został tylko raz policzony

Może ten wątek podwiesić, co myślicie?

Ja myślę, że to dobry pomysł

Nooo taki pomysł mi się bardzo podobuje

Ja cały czas na Mobilu jezdzilem od samego poczatku teraz zalalem na probe Castrolka

Jak ot, to nikt nie jeździ na Valvoline

Jeżdzi jezdzi tylko jeszcze nie głosował.

Widzę, że ktoś oddał głos na INNY olej, czy można wiedzieć jaki???

Cytat:
2003-12-19 13:43:42, Iceman pisze:
Jeżdzi jezdzi tylko jeszcze nie głosował.

Cytat:
2003-12-19 15:03:00, jackal pisze:

Hmm... Selektol ?
Jest jeszcze jakiś wynalazek, który sprzedają u nas w JC. Nazwy nie pamiętam
Pozdro.

Na ten "inny' olej to ja glosowalem.Mam wlany syntetyk Norauto bo trafilem na promocje,za 104zl 5 litrow.

Brakuje jeszcze jednej opcji: "Taki jak wleją w ASO".

kiedyś lałem olej texaco ale teraz Quaker

co jest ? na Valvoline tylko Iceman i ja ? a gdzie reszta ?
Jak się spodziewałem Mobil prowadzi i to sporo tylko trzeba obliczyć zgodnie z tym co napisał Aleks ile procent odjąć od mobila i castrola i dać do kategorii "Taki jak wleją w ASO" bo część posiadaczy żyje sobie w błogiej nieświadomości.

przy okazji valvoline...nie wie ktos gdzie mozna szukac tego oleju? w okolicach katowic....?Na stacji jak zapytałem o taki o facet...twierdził, e takiego wogóle nie ma...zreszta tam tylko lotos był....

Ja kupiłem w INTERCARS mają sieć w całym kraju i nie ma problemu z takimi olejami
Na stronie www.intercars.com.pl znajdziesz mapkę z siecią dystrybucji wybierz sobie najbliższy i dzwoń, jak zadzwoniłem jednego dnia to następnego rano było do odbioru

Co do stacji paliwowych to sory ale wiekszość ludzi tam nie ma zielonego pojęcia ani na temat oleji ani jakikolwiek inny związany z motoryzacją niestety.
Anegdotka:
ostatnio na orlenie gdzie zawsze zaglądam po pracy przyjechał pewien pan w E12 ze spaloną żarówką i poprosił o pomoc bo się nie zna i do tego jest w eleganckim gajerku he he zgadnijecie ...obiecali że to zrobią na poczekaniu HA hA hA, a ja jako świadek tej deklaracji powiedziałem że jak dadzą radę to mają u mnie sześciopak dowolnego piwa, he he po 30 minutach to ja dostałem szesciopak hi hi hi i z uśmiechem od ucha do ucha pojechałem do domku z zimnym żywcem na pokładzie

W wielu firmach 90% gdzie dzwoniłem szukając Castrol TWS Motorsport 10w-60 słyszałem że albo takiego nie ma wcale albo mają jeszcze starą dostawę i nazywa się RS poprostu nawet siły nie miałem aby to tłumaczyć, i jak tacy ludzie doradzają innym jaki olej zalać to potem na stacji można kupić lotosa albo co podobnego i bezwiednie zalać do autka, no bo tak doradzili.

Qua, Qua, Quaker State i wszystko jasne.

Cytat:
2003-12-19 15:03:00, jackal pisze:

Jak ktos chce oryginalnie a dobrze to jeszcze jest Motul...

quaker nie jest już sprzedawany pod tą nazwą w europie. zmieniła się tylko nazwa, kolor butelek dalej ten sam.