Zapach w kabinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu czasami zalatuje mi benzyną w kabinie....czym to może być spowodowane

A no wlasnie no i ostatno strumienice zakładałem

[ wiadomość edytowana przez: bloodmoon dnia 2007-05-24 23:36:27 ]

np sparcialymi przewodami paliwowymi

nie wiem co to jest ale w moim bylym mkV też cały czs waliło benzyną ,a potem po wywaleniu kata i zrobieniu przelotu waliło cały czas spalinami ( to na 90% od sparciałych uszczelek tylnej klapy )

i dzieje się coś od tego czy tylko po prostu smierdzi......

wg mnie tylko smierdzi i nic pozatym masz mkv ? bo moga byc na sparciałe gumki przy wlewie paliwa , powąchaj ,z wlewu potrafi ostro walic

ulatniajace sie opary z przewodow benzynowych sa bardzo niebezpieczne. Nowy przewod to cos okolo kilkunastu zlotych

Przyszla mi jeszcze inna mysl do glowy. Z tymi przewodami to mialem to w poprzednim autku i 15 zlotych zalatwilo sprawe raz na zawsze. Natomiast w essim zaraz po kupnie lubil sobie pierdyknac gazem. Co smieszniejsze zawsze w kabinie czuc bylo zapach benzyny. Kupilem swieczki, przewody i chociaz ustalo strzelanie dalej czuc bylo ta benzynke. Dopiero po regulacji gazu problem zniknal. Ale opisywany przezemnie przypadek jest raczej jednostkowy a w dodatku pytanie czy ty masz gaz ? Odnosnie innych mozliwosci zapachu benzyny to rowniez tak jak koledzy wczesniej napisali. Jakbys tak mial od poczatku mozna by podejrzewacdziure w baku pod siedzeniami. Ale mowisz ze nastalo to po zaozeniu strumienicy wiec nagle, ale z kolei moim zdaniem zwykly przypadek i zbieznosc dwoch zdarzen. Ps a moze kolego zle sie wyraziles i zamiast zapachu benzyny ty czujesz zapach spalin ??

jest roznica w zapachu spalin jak pisze agen_lol od zapachu benzyny.

Gazu nie mam w samochodzie.....ponadto zapomnialem wspomniec o tym że ostatnio wyjmowany był bak pomieważ była robiona konserwacja.....może coś jest nie tak z ta uszczelką pod siedzeniami....