MotoNews.pl

Tłocze mi cos ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Nie wiem co to moze byc, zmienilem swoznie w drzwiach, ustawilem zamki, i jest duzo lepiej, ale nadaj cos z tylu wali, wnerwia mnie juz to niesamowicie, pozatym plastki przy slupkach drzwiochych popiskuja (te miedzy drzwiami) Normalnie wychodze z fury chory Ma ktos jakies paten na te bolaczki ??

Dzieki i pozdrawiam

Hej

Tak, ja mam doskonały patent

BIAŁY/CZARNY/PRZEZROCZYSTY SILIKON i WAZELINA TECHNICZNA

Troche z tym roboty jest ale warto

Instrukcja mniej więcej wygląda tak:
- demontujesz element
- smarujesz cieniutko skrajne punkty tego elementu wazelinką
- na drugim elemencie stawiasz małe wzgórki silikonu i czekasz aż troche stwardnieje
-skręcasz elementy

i...

nic nie stuka

Pozdrawiam

Cytat:
2004-12-18 12:30:50, youpiii pisze:
Hej Tak, ja mam doskonały patent BIAŁY/CZARNY/PRZEZROCZYSTY SILIKON i WAZELINA TECHNICZNA Troche z tym roboty jest ale warto Instrukcja mniej więcej wygląda tak: - demontujesz element - smarujesz cieniutko skrajne punkty tego elementu wazelinką - na drugim elemencie stawiasz małe wzgórki silikonu i czekasz aż troche stwardnieje -skręcasz elementy i... nic nie stuka Pozdrawiam

no jest to jakis patent, tylko musze pierw zlokalizowac co tak napie...
dziki i pozdrawiam

jak mówisz tłucze to nie skrzypi
w kombi lecą tuleje mocowania ramy pomocniczej i one tak walą
sprewdz czy opon nie tnie od środka

Ja zawsze dawałem radio głowsniej a tuba w bagazniku wszystko zagłuszala hehehe ))
ps.z silikonem tez tak robiłem pomogło )

Co do skrzypienia słupków między drzwiami to nie był bym taki pewny czy to one ponieważ u mnie też skrzypiały "słupki" i też mnie to doprowadzało do szewskiej pasji już miałem je rozbierać gdy brat mój stwierdził że to nie one tylko zamki w drzwiach nasmarował je i po kłopocie. A dałbym sobie rękę obciąć że to słupki a jednak... Sprawdź czy na bolcu od zamka drzwi (tym na słupku) nie ma śladów rdzy jeżeli tak to duże prawdopodobieństwo że to skrzypią ci zamki w drzwiach które przecież mają pewien luz i podczas jazdy po nierównościach ocierają o słupek zamka i wydają piski, wystarczy posmarować (zamek) jakimś samarowidłem w 2 sekundy i po kłopocie.

dokładnie to samo, przyczyną stukow puków były zamki.... polecam to sprawdzić - kolega ma rację