| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-13 13:44:35 Kolega diodak76 zapomniał napisać że chodzi mu instalki 5 generacji za 7k gdzie gaz jest podawany w formie płynnej.
Taki drobny szczegół A jakiś namiar na podręcznik skąd ma takie info to ja tez chętnie. |
diodak76 daleko | 2004-05-13 13:56:02 miałem na myśli jakikolwiek podrecznik fizyki
odsyłam również na stronki: www.landrover.pl/lpg/lpg.htm www.autogaz.pl |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-05-13 14:45:53
no to zacytuj coś z tego jakiegokolwiek podręcznika, co nas przekona... a stronki są sponsorowane przez różnych ludzi którzy mają różne interesy, także takie jak wcisnąć ludziom coś co nie ma prawa poprawnie działać. |
diodak76 daleko | 2004-05-13 15:23:08 ok, strzlilem z tymi ksiazkami, nie potrafie teraz nic zacytowac w zwiazku z czym sorki za moją ignorancję
ale i tak uwazam ze słuszne jest to co napisalem
|
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-13 16:15:07 ... jestem sknerą, płaczę przy każdym tankowaniu (a leję tylko na BP, więc drogawo), ale mimo wszystko uważam, że skoro KONKRETNE silniki skonstruowano do spalania benzyny, to na niej powinny jeździć. Owszem - wtrysk w fazie ciekłej, komputery, filtry i całe uistrojstwo może dać efekt identyczny z benzyną, ale to kosztuje i to sporo (pewnie z 5-7 kPLN).
Jeżeli auto spala 6 litrów, rocznie jeżdżę 30 kkm - oszczędziłbym na czysto ok 2,5 kPLN na rok, to koszt instalacji zwróciłby mi się akurat w czasie, kiedy będę chciał mieć już nowe auto, więc co - od nowa ??? Takie jest moje zdanie na temat, ale każdy ma prawo do własnego i sam decyduje, jak wydaje pieniądze. Pozdrawiam wszystkich zgazowanych i tradycjonalistów na benzynie Kwieczor |
Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-05-13 16:22:34
niekoniecznie. po prostu dłuższy mariaż |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-05-13 17:49:58
Kwieczor - podpisuję się pod tym oburącz i obunóż i od dziś jestem Twoim fanem Do zobaczenia w środę na spocie
Diodak - przyznajesz, że nie masz racji, ale uważasz że mimo to masz rację |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-13 18:01:43
mariaż i tak planuje się długi - 5 lat z Toyota Bank Polska no, może 4 tyle, że montaż po gwarancji (na gwarancji niechętnie), więc na amortyzację LPG zostają 2 lata, a za 4 lata od dziś to chciałbym już mieć jakąś miłą COrolkę, albo LC - jak wygram w TOTKA ... już tak mam - po prostu lubię nowe samochody i tyle |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-05-13 18:25:57
Nie zapominaj ze nie wszyscy zmieniaja fury co 2,3 lata |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-13 18:38:00
chyba zjeżdżamy OT, ale wyraźnie napisałem : "mariaż i tak planuje się długi - 5 lat z Toyota Bank Polska , no, może 4 " więc to nie 2-3, jeżeli chodzi o ścisłość ale chylę czoła - sam przez długi czas jeździłem autobusem i pierwszy PF 126p był upragnionym bolidem, więc się kajam, okazując zrozumienie, w końcu mnie też może dopaść proces optymalizacji zatrudnienia i po moją "małą czarną" przyjdzie ktoś z banku |
tmx corolla liftback Lublin | 2004-05-13 20:05:22 Oczywiście a po co zaraz faza ciekła- może za 3,8 sekwencyjny to po roku około 3 tysiaków oszczędności - w 2 roku 2 tysiące zysku i lepsza odsprzedaż autka jak sie znudzi.
Jak myśleć w przedstawiony przez kogoś sposób to po co kupować diesla (też kosztuje więcej) TMX |
WilK Black Magic Prowansja | 2004-05-13 20:45:08 Każde auto, z wyjątkiem tworów byłego RWPG produkowane po 1984 roku ma utwardzone gnaizda zaworowe, co dopuszcza możliwość montażu instalacji LPG. Tym bardziej w przypadku istnienia skomputeryzowanego sterowania wtryskiem i zapłonem. Naprawdę, nie ma się czego obawiać. |
piotrr TOYOTA DRIVER Toyota Corolla XLI Tychy | 2004-05-13 22:36:03
Mam nadzieję, bo za niedługu zagazuję chyba moje maleństwo |
Many E x | 2004-05-14 04:03:33 Tradycjonaliści, mam na myśli osoby, które uważaja że silnik benzynowy powinien spalać tylko benzyne zazwyczaj jeżdzą najmniejszymi pojemnościami... duży i paliwożerny samochód z pewnością pomógłby zmienić stanowisko w tej kwesti. |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-14 09:23:52
Tak tylko jeśli mówimy o oszczędzaniu to nie kupujemy dużego i paliwożernego samochodu, a jak już taki kupujemy to dlatego, że nas stać na takie auto, a w tedy stać nas też na benzyne. Zresztą wszyscy gazownicy twierdzą, że silniki dużych pojemności znacznie lepiej nadają się do gazowania... no i tak można w kółko, jedni twierdzą tak drudzy tak, każdy musi wszystko to rozważyć i zadecydować samemu. |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-14 16:02:54 Ile osób tyle opinii. Proponuję zrobić ankietę kto założyłby (lub już założył) gaz w swoim aucie, a kto tego nie zrobił i nigdy nie zrobi. Co Wy na to? |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-14 16:10:08 Rób ankietę.
Chociaż poglądy osób najczęściej bywających na forum są raczej znane, a reszta nie bawi się w ankiety |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-05-14 17:48:05
I tym oto sposobem zostałem uznany za tradycjonalistę ... Może mam klapki na oczach, ale uważam że moja Carina 1,6 owszem jest dużym, ale że zaraz paliwożernym PS. A zagazowanie biednych malutkich Yarisków to zbrodnia Ale - ilu użytkowników - tyle opinii Pozdrawiam. |