| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
djharus HF MEMBER HYUNDAI Pony/Opel CO ... Jastrzębie zdrój | 2006-11-30 22:08:21 Wiatm!!
Mam takiego samego kucyka jak ty i pewnie ta sama stara instalacje.Jak zakladalem gaz to mi serwisanci powiedzieli ze jak bede przelaczal na gaz top mam wlasnie dac w pozycje srodkowa wypalic paiwo i dopiero dac na gaz.Ja mojego nawet przy wielkich mrozach odpalalem na gazie i ciegle tak odpalam!Nigdy nie mialem zadnych problemow z odpalaniem, tylko przed odpaleniem maly zastrzyk gazu czerwonym pezyciskiem i wszystko pali jak rakieta
Pozdrawiam! |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-11-30 22:10:21 Witaj
Jesli masz na gazniku to musisz przelaczyc na pozycje srodkowa tzw wypalanie poniewaz musisz wypalic paliwo z komory plywakowej i gdy juz auto bedzie sie dusic z powodu braku paliwa to przelaczasz na gaz. Gdzy przelaczasz odrazu to silni sie zalewa. Przelaczaj na wyzszych obrotach to ci silnik nie zgasnie Gdy nie pozwolisz nagrzac sie silnikowi to temp min 20stC to mozesz dobic parownik gazu. Ja mam na pelnym wtrysku i przelacza mi sie automatycznie ale odpalanie auta na benzynce spowoduje ze dyszki w gazniku sie nasmaruja troszke. [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2006-11-30 22:13:20 ] |