Czym wtrysk od SC900 rozni sie od SC1108cm???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktos???
czy czujniki/elementy zastosowane w tych wtryskach np polozenia przepustnicy..temp powietrza..silniczek krokowy ,wtryskiwacz itd...sa takie same??
czy moze tylko niektore sie roznia??
a moze wszytkie sa inne??
bo z wyglada sa jednakowe...

No z tego co wiem to są jednakowe. Ale mogę się mylić.

no widzisz Krzemowy...za duzo tych opcji "moze"...
i na razie nikt nie potrafi mi udzielic jednoznacznej odpoiedzi....nawet i Fiat`a..w ASO...nie widza dokladnie...
no trudno...

Na 99% przepustnica i wtryskiwacz sa takie same, to znaczy wg. mojej wiedzy na pewna sa ale nie widzialem tego na wlasne oczy tylko wyczytalem w paru miejscach. Mysle ze pompa tez, komp tez tylko oczywiscie program inny. Co innego 1108 MPI...

czyli na razie nie bede sam sprawdzal...bo nie mam tyle kasy zeby to sprawdzic na wlasnym "portfelu"

Na centomanii szukałeś/pytałeś?

pytalem...za duzo tych "moze"..."mozliwe"...
na razie looz..zalatwilem sobie kompletny wtrysk od SC1100...mam nadzieje ze wydana kasa nie pojdzie na marne...

przeciez mowilem ci ze taki sam jest

ale Forti ..tylko ty jestes tego na 100% pewnien...a nawet na centomanii nie wiedzieli na 100%...
no nic...juz zamowilem kompletny wtrysk od 1,1 wiec napewno bedzie pasic..teraz pozostaje tylko pytanie czy to byla wina czujnika...polozenia przepustnicy...mam andzieje ze tak...

tam na centomani tylko garstka ludzi zna sie na mechanice ale zawsze cos ciekawego doradza

Cytat:
2004-04-28 14:40:36, Madcar pisze:
ale Forti ..tylko ty jestes tego na 100% pewnien...a nawet na centomanii nie wiedzieli na 100%...
no nic...juz zamowilem kompletny wtrysk od 1,1 wiec napewno bedzie pasic..teraz pozostaje tylko pytanie czy to byla wina czujnika...polozenia przepustnicy...mam andzieje ze tak...

Sprawdzałeś czujnik położenia przepustnicy? Np. omomierzem?

nio..pomiedzy 1 para stykow powinno pokazywac iles tam..chyab 600-1100 omow..i to jest gut
a pomiedzy druga para pomiedzy 1600-2400 omow..i tu jest lipa bo pokazuje 1100...ale nie jestem do konca pewnien czy to jest ten czujnik polozenia przepustnicy...
zobaczymy ..jutro/piatek ma przyjsc kompletny ukl wtryskowy..wiec chyab zmienie caly...a nie tylko czujnik...
mam nadzieje ze silnik "zabangla " jak nalezy..i juz wiecej nie bede sie go tykal