Fiat maluch-blyszczaca rurka wydechowa???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc!!!

Hej wszystkim, jestem tu nowa ale maluszkiem jezdze juz od 3 miesiecy. Dostalam go od mojego bylego chlopaka który zarazil mnie miloscia do tego autka. Nie znam si? za bardzo na nich ale widzialam ostatno wiele maluszków z okraglymi, srebrnymi rurkami wydechowymi a mój ma taka mala plaska. Czy to cos zmienia? Czy z taka okragla rurka maluszek jezdzi szybciej? Gdzie mog? kupic takie cos i zamontowac i czy nie b?dzie to za glosne?

Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Słuchaj najprościej jest kupić "teklę" taki tłumik za kokło 80zł. Ma właśnie taką końcówkę okrągłą i chromowaną. A tak pozatym to witam Grudziądz. Będę w sobote i w niedzielę w tamtych tejonach (Nowe n.W).
Pozdrawiam i cze!!

błyszcząca rurka na końcu tłumnika to albo nakładka albo taki tłumnik i jeśli to nakładka to nic nie daje mocy natomiast tłumnik jeśli jest fachowy to zmniejsza opory spalin i to poprawia troche wydolność silnika

ja mam świecącą końcówke i nic w nocy tylko ładnie wygląda

No jasne im brubsza rurka tym lepsza jazda, nie wiedziałaś

Chyba jesteś peirwszą kobietą na forum ? Witam i pozdrawiam

Również witam

Jeśli chodzi o te rurkę, to najlepiej poszukaj tłumika firmy "tekla motorsport". Kosztuje u nas 70zł. Nie jest wcale taki głośny - ładniej tylko pyrka

Cytat:
No jasne im brubsza rurka tym lepsza jazda, nie wiedziałaś

Cytat:
ja mam świecącą końcówke i nic w nocy tylko ładnie wygląda

Panowie - trochę kultury

Pozdrawiam

A ja polecam kupić sobie końcówkę do wspawania, będzię cicho i policja nie będzie się czepiać. Polecam końcówki Ulter'a lub Remus'a (te są jednak dość drogie). Jednak koszt takiej końcówki np. Ulter'a to ok. 70 - 100 zł (ładniejsze modele) a więc nie tanio bo za tą kasę można cały tłumik kupic ale... zalerzy od grubości portfela i upodobań .

pozdrawiam

ja bym jednak proponowal taka "błyszczaca koncowke" - jak cos sluze rada ;] -

filmik jak taka koncowka chodzi - policja widziala i sie nie czepila ;]

Simon_Pg- ja mojego Maluszka kupilem i przywioslem z Nowego nad wisłą . Ehh, niedlugo bede swietowal rocznie tego wydazenia

Cytat:
2004-04-28 01:32:04, Vanessa pisze:
Czesc!!!

Hej wszystkim, jestem tu nowa ale maluszkiem jezdze juz od 3 miesiecy. Dostalam go od mojego bylego chlopaka który zarazil mnie miloscia do tego autka. Nie znam si? za bardzo na nich ale widzialam ostatno wiele maluszków z okraglymi, srebrnymi rurkami wydechowymi a mój ma taka mala plaska. Czy to cos zmienia? Czy z taka okragla rurka maluszek jezdzi szybciej? Gdzie mog? kupic takie cos i zamontowac i czy nie b?dzie to za glosne?

Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Witam koleżankeDawno takiego fajnego posta nie czytałem
Jeżeli chciałabyś zeby twój maluszek miał taką "srebrną rurke" to mozna to zrobić na 2 sposoby, albo zakupić samą tzw "końcówke taką jak np ta: Którą się przykręca ewentualnie przyspawuje do tej seryjnej " małej płaskiej" rurki, wtedy maluszek bedzie jeździł tak jak do tej pory, bedzie tak samo głośny jak jest teraz, jednym słowem nic sie nie zmieni oprucz wygladu.

Drugim rozwiązaniem jest zakupienie załego sportowego wygechu do malucha który wygląda tak: , wtedy twój maluszek też bedzie ładnie wyglądał a oprucz tego zacznie troche lepiej jeżdzić (jednak nie spodziewaj sie cudów, bo sam wydech nie zrobi z niego rajdówki), będzie głośniej brzmiał, ale dźwięk będzie bardziej "rasowy". sądzę że oprzydałby ci się taki niegłosny ale to już chłopaki od maluchów będą wiedzieć który z dostępnych na rynku jest w miare cichy. pozdrawiam, fajnie że do nas dołączyłas.

no no.... Rino

Witam piękną panią i mam nadziej, że będziesz pierwszą AKTYWNĄ bywalczynią na tym forum (no jeszcze jest Ania).

A jeśli chodzi o rurke to chyba Rino powiedział już wszystko co było do powiedzenia

Pozdrawiam

przepustowosc spalin jest uzalezniona wlasnie ksztaltem koncowki wydechu. seryjny tlumik jak u Ciebie ma splaszczona koncowke, zaleca sie rozgiecie jej do ksztaltu najbardziej zblizonego do okregu (najwieksza mozliwa powierzchnia otworu) co daje lepszy przeplyw spalin i troche "odmula" autko. mozna to porownac do picia piwa z kufla i przez slomke w rezultacie zalozenie jakiejkolwiek koncowki wydechu da ten sam efekt co rozgiecie rurki seryjnej czyli niewielki. odczuwalny przyrost mocy daje dopiero zalozenie sportowego tlumika jak tu wyzej koledzy pisali np. Tekli ktora sam posiadam i jestem bardzo zadowolony, jednak halas sie sporo zwiekszy i trzeba wziasc to pod uwage. trzeba lubiec ten klang w przeciwnym razie nie zawracaj sobie tym glowy bo nie wysiedzisz w srodku

witam kolejna pania na forum

ps. ostatnio jechalem srednicowka ( ci co ze slaska to powinni wiedziec) , licznikowo mialem kolo 120 km/h i patrze w lewe lusterko a tu mnie maluch wyprzedza (zielony ) i za kierownica zgadnijcie kto.... kobieta i to calkiem ladna, jestem pelen podziwu dla tej dziewczyny i dalej w ciaglym szoku, jak to mozliwe ze.... ahhh szkoda gadac

Witam.
Widze ze panowi znaja sie na rurkach