[126] nie kreci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z maluchem nie kreci wogole nawet nie cyka jakby wogole prad nie szedl na rozrusznik.jka moze byc przyczyna i co zrobbic. akumulator naładowalem w rozrusznik stukalismy czy sie szczotki nie zawiesily i nic .poradzie cos
pzdr

na linke rozruchalnik??

94r palony z kluczyka

to bym obstawiał elektromagnez
najlepiej cały rozruchalnik wyciągnac i przejrzeć jak złozysz do kupy to nie zakładaj od razu do samochodu tylko sprawdź na akumulatorze czy rusza...

jak cos to mam do pogonienia rozrusznik.

Witam, ja miałem podobnie niedawno w moim EL. Po przekręceniu kluczyka kontrolki się świecą a rozrusznik nic nawet nie cyknął. Sprawdź kostke przy kierownicy, może jakiś przewód się poluzował lub odłączył. Pozdrawiam.

to musze kiere sciagac

ale jak podłanczalismy pod rozruch to palił

Standardowo: kabel gruby musi byc cacy. Jak nie pyka to sprawdz czy ten cienki jest ok - probnikiem czy cos. Jesli to nie to to padl elektromagnes. Chociaz jest jedna opcja jeszcze - mi tak sie zdarzylo pare razy np teraz jak mialem wyjety silnik jakis czas - musi byc dobra masa i czysta powierzchnia styku rozrusznika ze skrzynia - tam czesto jeszcze jest taka cienka blaszka pomiedzy. mi to zasniedzialo i po wyczyszczeniu dziala pieknie. A objawy byly takie zze najpier strzelal elektromagnesem tak jak masz padniety aku a potem nawet tego nie robil

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2007-03-28 13:27:21 ]

a moze sie jeszcze jakis kabel przepalił bo mi sie radio wyłancza
jak jest zgaszony albo na malych obrotach a na duzych nie wyłancza sie dopiero jak dojade do krzyzowki

Witam jestem tu nowy i mam taki problem mam malucha rocznik 88 odpalany od kluczyka i teraz jest cos takiego naladowalem akamulator bo autko nie chcialo mi palic po naladowaniu dalej nie chce palic tak jakby wogole nie przechodzil prad przez rozrusznik wszystkie kontrolki sie swieca a radio tez dziala ale nie pali na kluczyk ale jak go pycha pali normalnie co moglo sie stac prosze o odpowiedz!!!

okazało sie ze wsuwka wyleciała z rozrusznika