[125 kombi] czy warto kupic????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie mam okazje kupic duzego fiacika combi i nie wiem co robic i mówie ze to jest naprade okazja ma go mój dziadek ???? jest tylko wiedoma do remontu bo długo stał i troche zardzewiał???? da rade go ładnie zrobic nie wiem , no moze na jakies germana a mam warónki zeby robic pomózcie cos !! z góry ziekuje za wszystkie odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-06-06 12:40:01 ]
[ powód edycji: %^$**&#^%*(#&$3 ]

Remontuj i kupuj, kombi staja sie coraz barzdie rzadki. ktury to rok??? fotki??

Człeniu jak nie jest w tragicznym stanie i za niewielkie pieniądze to bierz bez zastanawiania sie kancik to cudowne auto więc nie zadawaj goopich pytań tylko bierz naprawde warto
bedziesz zadowolony .... a za ile go możesz mieć? i może foty zapodaj który rocznik?

Cytat:
2004-06-06 13:14:35, Wujek-Kajtek pisze:
Człeniu jak nie jest w tragicznym stanie i za niewielkie pieniądze to bierz bez zastanawiania sie kancik to cudowne auto więc nie zadawaj goopich pytań tylko bierz naprawde warto
bedziesz zadowolony .... a za ile go możesz mieć? i może foty zapodaj który rocznik?

nie wiem jaki rok tak wstepnie gadałem z dziadkiem i bede go mial za friko tylko jakos tak do kombi mnie nie ciagnie ale jak mówicie ze jest git to chyba wezme tylko nie wiem co z maluchem zrobie bo lezy na boku i jest w trakcie spawania no moze jak bym jakiegoa zwapa zapodal to mógł by byc nawet kombi w sumie a apropo stanu ma troche zgnity tyl ale dam rade

KUPUJ

pamietaj jak daja to bierz.
malca dokoncz na handel
kup szerokie felgi 13" albo 14" cali z duzym rantem
kup niskie opony
jak masz mozliwosci polakieruj to cudenko na jakis zywy błyszczacy kolor
wsadz jakies wygodne w miare kubełki albo fotele od jakiejs sportowej wersji innego auta i Jaaaaaaaazzzdddaaaaaaaaaaaaaaaa

wogole nie wiem nad czym Ty sie zastanawiasz.

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2004-06-06 14:51:27 ]

Kombiaków jest jużmało wiec samo to wystarczy żeby zwracać na siebie uwagę.
13 chyba trochę za małe jak na kombi. 14' J7 oponki 175/50
Ładny lakierek i już jest ładnie.

Cytat:
2004-06-06 15:49:14, _Szary pisze:
Kombiaków jest jużmało wiec samo to wystarczy żeby zwracać na siebie uwagę.
13 chyba trochę za małe jak na kombi. 14' J7 oponki 175/50
Ładny lakierek i już jest ładnie.

no ta jak piszesz to bylo by fajnie ale kombi bedzie dobre ?? jakis silnik na swap dam pomysle z zawieszeniem i bedzi skakac bykatko

Kombiaczki są git
Polecam,jako że mam takowego Kiedyś też wolałem sedana...ale kombik w dobrym stanie to już naprawde rarytas,bierz,remontuj i się ciesz
Te fotki dzieli rok...
marzec 2003
kwiecień 2004

Cytat:
2004-06-06 17:32:26, kaovietz pisze:
Kombiaczki są git
Polecam,jako że mam takowego Kiedyś też wolałem sedana...ale kombik w dobrym stanie to już naprawde rarytas,bierz,remontuj i się ciesz
Te fotki dzieli rok...
marzec 2003
kwiecień 2004

to twój fiacik ?????????
jest po prostu zajebis..ty mam pytanie bo nie jestem w tajemniczony w duzego fiata jak ma zbudowane zawieszenie przod i tyl?????

Ja tam bym go brał i robił - jeśli oczywiście jest mały zapasik $$

Cytat:
2004-06-06 17:37:48, barrys pisze:
Cytat:
2004-06-06 17:32:26, kaovietz pisze:
Kombiaczki są git
Te fotki dzieli rok...
marzec 2003
kwiecień 2004

to twój fiacik ?????????
jest po prostu zajebis..ty mam pytanie bo nie jestem w tajemniczony w duzego fiata jak ma zbudowane zawieszenie przod i tyl?????

Mój Fiacik
Zawieszenie przód-niezależne,dwa wahacze,drążki reakcyjne,stabilizator,sprężyny śrubowe
Tylne-resory piórowe (dwa lub trzy pióra),sztywny most,drążki reakcyjne.

rozmawialem teraz z dziadkiem i mówi ze resory weszły do srodka !! a to dlatego ze poprzedni własciciel byl zdolny zapakowac do niego nawet tone rur nie wiem jak to mozliwe ?? a byly takie df-y z silnikiem 1600????????????????????

Tak właśnie wygląda większość kombiaczków- zakatowane przez różnego rodzaju buractwo wożące rury,ziemniaki czy tez inne płody rolne w ilościach hurtowych
Silnik 1600 czyli typ CB z Poloneza teoretycznie mógł być fabrycznie zamontowany w kombiaku,jednak w zyciu nie spotkałem takiego egzemplarza.Jedynego fabrycznego DF 1.6ME widzialem parę lat temu w Bydgoszczy,był to jednak sedan.

a ja mam 5 pior w resorze z tylu . . . ;| - anie mam kombi . . . to oryginalne ?

Cytat:
2004-06-06 21:56:14, stasiu pisze:
a ja mam 5 pior w resorze z tylu . . . ;| - anie mam kombi . . . to oryginalne ?

Tak Stasiu,oryginał.Masz klasyka a w nich były właśnie takie resory i brak drążków reakcyjnych.

i amorki sa z ukosa ?? tzn tak / ?????

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2004-06-06 22:44:45 ]

to mówicie zeby brac to combi??????? jutro jade ogladac mam nadzieje ze sie nie przeraze i mnie tam nic nie zniecheci do zabrania tego pojazdu!!!! bede musial sie dobrze zastanowic jak je zrobie chcial bym zastosowac zawieche chyddrauliczna w przyszłosci to bylo by wtedy za mocno a mam mozliwosc zprojektowac i zbudowac taki system??? poradcie cos jeszcze????

Cytat:
2004-06-06 22:43:58, stasiu pisze:
i amorki sa z ukosa ?? tzn tak / ?????

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2004-06-06 22:44:45 ]

Tak,z ukosa

jakbym mial okazje kupic kombiaka to bym sie nie wachal, no chyba ze podluznic i podlogi nie ma, ale jezeli jest ok to reszte da sie zrobic.