Kanały olejowe?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy ktoś ma może jakiś dobry sposób na czyszczenie kanałów olejowych w wale korbowym???

Cytat:
2005-02-23 17:19:29, maestro84 pisze:
Mam pytanie czy ktoś ma może jakiś dobry sposób na czyszczenie kanałów olejowych w wale korbowym???

kilka postów nizej

Cytat:
2005-02-21 14:00:11, Walezy pisze:
co do czyszczenia walu to proponuje wyjac zaslepki i na wiertarke dac kawalek(z 15cm) linki ze sprzegla i po wlozeniu(uwazac zeby nie wyskoczyla z otworu bo porysuje wal) pobawic sie w ginekologa . wylatuje z walu wtedy kupa syfu, w miedzyczasie oczywiscie czyszczenie najlepiej pod cisnieniem jakas benzyna lub jeszcze czyms ostrzejszym.potem sa dwie wersje zaslepienia, albo nowe zaslepki(chyba 1zl za sztuke) albo nagwintowanie otworu M12 i wkrecenie korków(na klucz imbusowy) najlepiej na loctite do polaczen hydraulicznych(gwintowac trzeba bardzo ostroznie zeby nie pekl gwintownik bo material jest twardy). mozna tez czyscic wal bez wyciagania zaslepek ale nigdy nie wiadomo czy naprawde wszystko sie wyczyscilo dokladnie, zwykle po myciu i tak zostaje jakis syf, szczegolnie na polaczeniu zaslepki z walem a to potrafi zalatwic panewki.co do walkow rozrzadu to nigdy sie tym nie przejmowalerm za bardzo ale cisnienie oleju zawsze bylo dobre, w razie jakis duzych ubytkow cisnienia mozna z tym kombinowac.

śrubokręty.
Mozęsz wspomóc sie katrcherem, wypróbuj "cleaner" do hamulców i sprzęgieł.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."