Yaris d-4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze o wypowiedzi poniewaz interesuje mnie to autko, przegladalem rozne testy i znalazlem jeden na stronie www.gieldasamochodowa.com w ktorym silnik ten wypada znakomicie pod wzgledem dynamiki ... 0-100 12s. 60-100 IVb - 8 sekund, 80-120 Vb. - 12sekund to są wyniki niesamowite - porownywalem z innynmi silnikami mocniejszymi i nie dają rady ...Wiec jak to jest w praktyce ,naprawde jest tak dynamiczny i tak oszczedny , przede wszystkim chodzi mi o zachowanie w trasie ... Czy takie osiagi ma ten wozik ... ??

Było o tym na forum, poszukaj.

Silniczek jest chyba niezłu, skoro BMW montuje go w swoim Mini.

hej, jezdze sobie taka yariska od niedawna, narazie ma przejchane 6000km i moje uwagi sa nastepujace. przez pierwszy 1000km silnik byl dynamiczny ale bez rewelki , po pewnym czasie zaczol sie lepiej wkrecac , co jest szczegolnie odczuwalne na drogim biegu . samochodem pojechalem do chorwacji ,po powrocie zauwazylem ze turbina dziala duzo glosniej ,przy czym autko jezdzilo jeszcze lepiej . teraz mam male watpliwosci bo troche mocy ucieklo i podejzewam ze to przez jakas badziewna rope. na ropie zatankowanej za granica naprawde jezdzilo sie szybciej !!! teraz mi pozostaje tankowac na shellu i sprawdzac o co chodzi. a teraz o spalaniu. maks jaki yariska spalila to bylo 6,9 litra przy predkosciach 160-180km/h , przy 120-140km/h poszlo 4,8 ropy . maks osiagniety na polskiej ropie to 180 km/h. po zatankowaniu na słoweni maks to 187km/h . sadzac po tych wynikach auto moze spalic ponizej 4 litrow przy jezdzie 100km/h, ale naprawde mi to nie wychodzi , gdzyz furak prowadzi sie super.

Ja tylko powtórzę opninię pani, która była w serwisie ze swoim Yarisem Dieslem. Wcześniej miała Renault Megane i mówiła, że w porównaniu z Renault tym Yariskiem to jeździ niemal za darmo. Spalanie jest ponoć rewelacyjnie niskie. Czytałem też o tym chyba w Auto Świat, był taki artykuł "Mistrz oszczędności" - goście myśleli z początku, że im się wskazówka paliwa zepsuła w samochodzie testowanym. Gdzieś tak ok. 1000 przejechali na pełnym baku. Pewnie Jackal będzie wiedział, gdzie ten artykuł.
Co do Pani, to powiem że miała go od września i zawadziła anteną o drzwi garażu, przez co wykrzywiło jej pół dachu. Była załamana, bo gwarancja nie obejmuje takich uszkodzeń, a praktycznie dach był do wymiany (no może jakieś klepanie).

czytam i szukam o tej yarisce gdzie sie da ... juz sporo wiem ...hihi, ale jutro byc moze jazda probna dieselkiem wiec wstepna ocena bedzie ... mam nadzieje ze dojade do salonu ... poza tym dzieki wielkie za wypowiedzi , nie ukrywam czekam nadal na kolejne opinie uzytkownikow ...pozdrawiam

Tez troche juz napisalem na temat deiselka na forum. Przejechal ponad 20kkm i poza typowymi przypadlosciami Yarisow, jestem z niego bardzo zadowolony. W zasadzie nie czuje, ze to diesel. Silniczek rewelacja. Jak dotad maksymalnie spalil mi 5.1, a nie umiem jeszcze jezdzic spokojnie (chyba bedzie trzeba sie naumiec - fotoradarow w Szczecinie przybywa). W razie pytan - wal.

Witam. Wreszcie dalem rade zobaczyc yariske d-4d u znajomego , przewiozl mnie i bylem pod wrazeniem ... fakt tylko w miescie szarzowalismy ale imponujące jest dla mnie przyspieszenie do "setki" hehe, doslownie w chwile na 3 biegu i 100km/h ... podejrzewam ze nie ma z nim szans wiele autek ... takie przynajmniej odczuwa sie wrazenie ... zreszrą jezdzilem yariską 1.0 wiele razy i niestety tam tej elastycznoscie nie czulem... brakuje mi jeszcze wrazen z trasy, ale mysle ze bedą zadowalajace ... wiem to z wynikow testow redakcyjnych wielu magazynow motoryzacyjnych oraz Waszym wypowiedziom... jak narazie decyzja jest "ZA" ale zobaczymy jak sie ulozy ... nadal zachęcam do wypowiedzi na temat yariski d-4d ... pozdrawiam.

a czy ktos bawil sie juz w czipowanie tego silnika? prosze o podpowiedzi , gdzie , co i jak .

może zły przykład bo peugot ale też 1.4 tyle że HDi więc cosik koło tego powinno być
KLIK
powinno ci dać ca. 10-13KM i z 20Nm

[ wiadomość edytowana przez: CarinaGTI dnia 2004-06-13 23:39:25 ]

ten yarisek jest bombowy... dzis mialem okazje pojezdzic....
180km/h uzyskujemy w moment i jest naprawde dynamiczny.. wolalbym chyba od 1,3

az boje sie myslec co by sie dzialo po chipie.... maly potworek

Cytat:
2004-06-13 23:40:46, grzybek-r pisze:
ten yarisek jest bombowy... dzis mialem okazje pojezdzic....
180km/h uzyskujemy w moment i jest naprawde dynamiczny.. wolalbym chyba od 1,3

az boje sie myslec co by sie dzialo po chipie.... maly potworek

Jest super - no i to spalanie!!Poprostu miodzio