Stabilizator tylny z Rekorda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W manualu o montażu tylnego stabilizatora z Combi do Polonka, ktoś napisał w jednym z komentarzy, że ma w swoim Polonku założony stabilizator od Opla Rekorda i jest git. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?

Ja takiego czegos nie widzialem, ale po kiegop wala kombinowac, jak od poldefixa pasuje jak ulal?

A no po to, że lepsze jest wrogiem dobrego i może się okazać, że takie rozwiązanie jeszcze lepiej się sprawuje.

Witam.
wiec cos o tym opowiem stabilizator od Rekorda laczy drazki reakcyjne,stabilizator przechodzi nad przednia czescia mostu.Jest przymocowany do drazkow za pomoca obejm "U" montaz trwa okolo 5 min na kanale nic nie trzeba przerabiac! mozna rowniez zastosowac dwa stabilizatorw od kombi i reksia nie koliduja ze soba,ale jak dzialaja w parze niewiem.
Pozdrawiam

Jak to się sprawuje przy większych prędkościach i szybkich zakrętach ??

Cytat:
2004-05-13 00:09:29, Berecik pisze:
Jak to się sprawuje przy większych prędkościach i szybkich zakrętach ??

na ludzką głupotę nie pomoze zaden stabilizator...

Nie chodzi o głupotę, ale o nieprzyjemne kołysanie się budy jak przejeżdżam przez dziurawe szczecińskie torowiska

Cytat:
2004-05-11 20:09:42, Atek pisze:
Witam.
wiec cos o tym opowiem stabilizator od Rekorda laczy drazki reakcyjne,stabilizator przechodzi nad przednia czescia mostu.Jest przymocowany do drazkow za pomoca obejm "U" montaz trwa okolo 5 min na kanale nic nie trzeba przerabiac! mozna rowniez zastosowac dwa stabilizatorw od kombi i reksia nie koliduja ze soba,ale jak dzialaja w parze niewiem.
Pozdrawiam

jak sie dobrze orjetuje to w innym poscie na temat stabilizatora pokazałem fotki podobnego urzadzenia motowanego w ładzie

Atek.
Napisz cos więcej - jak ten stabilizator wyglada. Jest w kształcie hmm wydłużonej lit U. do drązków przykręcany przy moście i przy moc do nadwozia (ale nie do oryginalnych mocowań, tak?).
I gdzie idzie łączenia lwego z prawą od strony mostu czy od strony mocowania drążka do nadwozia. Wg mnie powinno byc od strony moc drązka do nadwozia (tak jak z przodu). A jeżeli tak to czy jest jakas omijka wału napędowego czy jest to niepotrzebne bo nie koliduje (nie pamiętam jak wysoko są te mocowania do nadwozia w stos do wału). Jeżeli by było jak pisze tzn nie potrzebna omijka wału to myślę że przedni od np tigry lub corsy (jak miały) jeżeli miałby odp. rozstaw też by przypasił bo jest identycznie mocowany - tzn na obejmy do drązków reakcyjnych z przodu.

Witam
stabilizator ten nie laczy sie bezposrednio z nadwoziem ale poprzez drazki reakcyjne reakcyjny sklada sie z ucha preta i ucha.stabilizator ten jest przykreciny do petow drazkow reakcyjnych . Lewa z prawa lacza sie przy moscie,a dokladniej nad przednia gorna czescia mostu tak jak w oplu.Stabilizator w srodkowej czesci ma wygiecie dzieki ktoremu omija karter mostu w razie gdy tyl auta nisko siedzi.drazek wyglada jak "]"poziome czesci zlaczone z reakcyjnymi a pionowa przenisi momet