Od jutra drozeje LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Lepiej zatankowac dzisiaj do pelna bo od jutra cena gazu wzrasta od 9 - 12 gr za litr, tak wiec bedzie nie wesolo.

eee tam jakby o 50gr lub wiecej drozal to by bylo niewesolo tak to loozik

pozdr

TE skur*****, jeb***, pier****, cwe*** tylko potrafią w rządie podwyrzać ceny gazu.
wkońcu to zawsze jest te 12gr. w plecy
trochę mniej mają szczęścia jeżdzący na benzynce-3,86zł za PB95- poprostu obłęd, szok , skandal
jakby nie ten wspaniały człowiem który wymyślił zasilanie gazem to wogóle bym nie jeździł Omą, niestety trza było by ją sprzedać.
PS.
JAK PODWYŻKI BĘDĄ CORAZ BARDZIEJ NAS NIEPOKOIŁY, NIE DAWAŁY SPAĆ PO NOCACH. TO ZORGANIZUJEMY STRAJK OGÓLNOPOLSKI, ZRZUCIMY SIĘ NA BENĘ I SPALIMY SEJM I TYCH WSZYSTKICH POJEB*** TAM WŚRODKU.
Znajdzie się jakaś osoba która mnie poprze ?
pozdrawiam

Cytat:
2004-04-30 21:13:07, omegafan pisze:
(...)
Znajdzie się jakaś osoba która mnie poprze ?

Ja Cię popchnę, z zapalniczką .

Cytat:

nie rozumie-rozwiń temat(oczywiście nie narażając się mi )
pozdrawiam

Cytat:
2004-04-30 23:36:18, omegafan pisze:
Cytat:

nie rozumie-rozwiń temat(oczywiście nie narażając się mi )
pozdrawiam

Kolega miał zapewne na myśli, że jak będziecie pod sejmem, to wypchnie Cię z tłumu z zapaloną zapalniczką, żebys spalił tych buraków

To rozumim i jest GIT

Tak a po takiej właśnie akcji proponował bym zmienić tematyke forum i założyć zrzeszenie piromanów!! I hasło przewodnie to : "Działamy zawsze w dobrym celu!!!"

4 maja na stacji Carefura w Krakowie 1.69 za litr LPG

nie tak źle.. u nas płaciłem 1.63 jeszcze w marcu.. teraz chyba już powoli do 1.80 sie zbliża

Na shellu we WRoCku 1.69...

Coz zrobic - musimy sie pogodzic z tymi cenami od 1.60 - 1.70 , ale czy to aby jest ostatnia podwyzka np w tym tygodniu,miesiacu...

Oto kopia tego co napisałem na Forum FSO AK:
No co ja widzę to się zaczyna robić niezły burdel... Jechałem dzisiaj rano i patrzę na pobliskiej stacji, gdzie wcześniej gaz zdrożał o 14 gr, dzisiaj podwyżka o kolejne 10gr do 1.68zł Myślę sobie - no cholera co jest ? To nie jest żadna specjalnie markowa stacja, a tak windują ceny... Lecz wiedziałem, ze będę przejeżdżał koło Statoil (raczej jedna z droższych stacji u nas w Bydzi) i tam sprawdzę ile kosztuje LPG. A tam cena 1.66zł. Moje zdziwienie w tym momencie było tym większe, lecz obawiam się, że między sprzedawcami gazu dojdzie do jakiejś zmowy i mogą zafundować nam dodatkową podwyżkę. A to się nazywa kartel i to jest karalne ! Jednak w tym kraju wszyscy cwaniaczki zawsze muszą wyjść na swoje. Miejmy nadzieję, że przyjdzie Wałęsa i ich puści w skarpetkach.

Pozdrawiam

sluchajcie to lekka przesada .. 30 kwietnia gaz na shellu kosztowal 1,52 zl. dnia 1 maja kosztowal 1,62. dnia 5 maja kosztuje juz 1,72???? czy mi sie cos ze wzrokiem dzieje .. czy moze mamy powrot inflacji... tej z poczatku lat 90??? bo cos mi tu nei pasuje ....
podwyzka o 13% w ciagu 5 dni???? zapytam czym to jest uzasadnione?

Cytat:
2004-05-05 09:56:53, kubek_77 pisze:
sluchajcie to lekka przesada .. 30 kwietnia gaz na shellu kosztowal 1,52 zl. dnia 1 maja kosztowal 1,62. dnia 5 maja kosztuje juz 1,72???? czy mi sie cos ze wzrokiem dzieje .. czy moze mamy powrot inflacji... tej z poczatku lat 90??? bo cos mi tu nei pasuje ....
podwyzka o 13% w ciagu 5 dni???? zapytam czym to jest uzasadnione?

To mi się już naprawdę nie podoba. O ile rozumiałem tą pierwszą podwyżkę o tyle ta, która miała miejsce (jak widać nie tylko u mnie w Bydzi) jest kompletnie nieuzasadniona. Sorry, ale co to ma znaczyć do cholery ? Chyba będziemy musięli wziąść sprawę w swoje ręce i zgłosić to do odpowiednich urzędów, gdyż wg założenia podwyżka, która miała mieć miejsce 1 maja miała wynosić około 12gr na litrze, więc to co się dzisiaj dzieje to kpina i powiem więcej wygląda mi to na kartel.

Pozdrawiam

U nas na wichurze bylo 1.60 na BP, Shellu, Orlenie a jest 1,73. Stan na 5.5.2004

W piekarach najtaniej widzialem w KAM-Gazie 1,54, na BP 1,62 a w Bytomiu szokla mnie cena od razu 1 maja 1,75 (na zwyklej stacji co jest tylko gaz) a po drugiej stronie Bp 1,69 normalnie szok

witajcie!
dzis doznalem kolejnego szoku jade i patrze na ceny gazu i widze statoil 1,79 zl.... a dochodza mnie sluchy ze do konca nastepnego tygodnia cena ma przekroczyc 2 zl.... zna ktos ten slynny reklamowany telefon do NBP chcialem porozmawiac z konsultantem na temat podwyzek LPG ... moze by tak zaczac dzwonic masowo na ten numerek telefonu. jak zadzonie tylko ja oleja sprawe ale jak zadzoni paredziesiat osob jest szansa ze cos sie stanie!!!

dodam tylko dwie infy jakie udalo mi sie zdobyc przed chwila
gaz jak sie chce kupic w ilosciach hurtowych np do ogrzania domu kosztuje 80 gr. ciekawe ... duuuuzo sie widze zarabia u nas na paliwach. teraz rozumiem dlaczego jak grzybki po deszczu powstaja stacje lpg .... sprzedajesz 1 litr drugi juz masz gratis ....
nr na ta infolinie cenowa do NBP to 801 305 305

Dziś w Gliwicach na BP, litr gazu był w cenie 1,69. Lecz jak znam życie, powinna być to cena przejściowa. Oczywiście z tendencją wzrostową.