Uszczelka 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z czego jest uszczelkas pod cylindrami ? Mam silnik w kawalkach ale nie mam tej uszczelki bo jej nioe bylo. jak go bede skladal tyo chce tam sylikoinu nawalic tylko nie wiem czy sie nie wypali. poradzcie cos. I co jeszcze moge zrobic z tym silniczkiem jak narazie to staczam kolo glowica w dol wieksze zawory i wszystko wywazam co jeszcze ?

Cytat:
2004-06-22 17:15:04, maskekk pisze:
Z czego jest uszczelkas pod cylindrami ? Mam silnik w kawalkach ale nie mam tej uszczelki bo jej nioe bylo. jak go bede skladal tyo chce tam sylikoinu nawalic tylko nie wiem czy sie nie wypali. poradzcie cos. I co jeszcze moge zrobic z tym silniczkiem jak narazie to staczam kolo glowica w dol wieksze zawory i wszystko wywazam co jeszcze ?

MIedziana do kupienia w sklepie. Zakladaja tez papierowe ale mnie one nie przekonuja.

Dzieki. Gdzie w wawce takie uszczelki sprzedaja czy moze to fabryka takie daje ? Ile to kosztuje (komplet uszczelek do silnika i uszczelniaczy) I jaki olej do skrzyni lejecie ii ile go wchodzi ?

komplet uszczelek do silnika kosztuje cos kolo 20zl w tym masz juz wszystko (łącznie z miedzianymi pod cylindry). mysle ze nie trzeba dawac silikonu. jak jest dobrze zrobione - wszystko powinno trzymac bez niego.
olej do skrzyni - wchodzi okolo 1 litra.

Dokładnie wchodzi 1.1 litra, ale nie jest to jakoś super ważne czy będzie 1 litr czy 1.1. Na silikonie też trzeba umieć składać: powierzchnie muszą być wyczyszczone i dokładnie odtłuszczone, a spoina musi mieć czas wyschnąć(min. 24 h).

Dziekowa wlasnie o taka konkretna odpowiedz mi chodzilo. na sylikon to ja skrzynie zloze