Strumienica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc na czym dokladnie polega dzialanie strumienicy? Ze dziala to juz sie zdolalam przekonac...
Zastanawiam sie tez jaki wplyw ma zamontowanie strumienicy na przeglady rejestracyjne...

>>> KLIK <<<, ogólnie temat rzeka, zdania są podzielone. Co do przeglądów to jesli przekracza emisję spalin (chyba?) i ilość decybelów to raczej nie przejdzie

Cytat:
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc na czym dokladnie polega dzialanie strumienicy? Ze dziala to juz sie zdolalam przekonac...

"(...) strumienica wykorzystuje przepływ jednego strumienia do przenoszenia drugiego strumienia np. gazu (strumienice gazowe) czy cieczy (strumienice cieczowe). Na rysunku poniżej przedstawiono bardzo schematycznie z zaznaczeniem najważniejszych elementów budowę typowej strumienicy"

więcej o wydechach w artykule wbrew tytułowi nie tylko o Polonezie i F125p >KLIK<

Wiwm ze ja "najprostszych rzeczy nie rozumiem" ale co to znaczy "nie przejdzie" na przegladzie? Emisja spalin owszem troche jest wieksza ale jesli chodzi o decybele to nie ma wielkiej roznicy - tylko dzwiek jakby milszy dla ucha. A przy okazji znalazlam cos przezabawnego:
http://www.dedek.republika.pl/filmy/dzwiek.mp3 - dzwiek wydechu idealny!!!

Cytat:
2004-05-28 20:01:02, Peedy pisze:
Emisja spalin owszem troche jest wieksza...

wrzuciłeś strumienicę zamiast kata?

No tak...

Cytat:
2004-05-28 20:24:22, schwepes pisze:
wrzuciłeś strumienicę zamiast kata?

chyba powinieneś napisać/zapytać "wrzuciłAś"

Milo ze zauwazyLES!

Cytat:
2004-05-28 20:41:55, Peedy pisze:
Milo ze zauwazyLES!

hehe.. sorry, nie zauważyłem.

Jeśli chodzi o przegląd to zależy gdzie się go robi. Niektórzy nawet nie badają na analizatorze, a są też tacy którzy samochodu bez kata nie przepuszczą.