Programowanie kompa,jak i czy to konieczne po rozladowaniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a chodzi o spalanie - napisalem to w innym watku jeszcze, ale tu chce sie zapytac czy po rozladowaniu aku komputer sie resetuje/?? bo chyba od tamtego czasu wiecej pali... a ja nic nie programowalem, moze mam caly czas nie zaprogramowany komp....czy on sie sam jakos ustawia

Komp gazowy oraz zwykly sie resetuja.

Jak odłączysz klemę od aku, to komp resetuje miękkie błędy.
Ustawia się wtedy po przejechaniu ok 8 km (tak jest w książce).
Przez ten czas możesz zauważyć nierówną pracę silnika, a potem jest ok. Może tak być po zalaniu wcześniej paliwa kiepskiej jakości
Kiedyś wlałem VP99 na shellu (paliwo pewnie dobre), ale potem jak zatankowałem zwykłej Pb95, to też mi więcej palił, widocznie komp przestawił mieszanki i musiałem odłączyc klemę, jak się komp ustawił to było wszystko ok.

oki... około 8 kilometrów

Gdzieś słyszałem, że należy go wtedy przeciągnąć po wszystkich biegach i po obrotach, żeby się poprawnie ustawił.. (chyba nawet pisał to TomekS)

Jak odbiorę autko to i tak pojedziemy z fachowcem na przejażdzkę po okolicy zanim dostanie pieniążki Bede siedział jako pasażer i słuchał ......

Gerusik, niestety Cie zmartwie, bo po takiej operacji silnik jak Twojego to bedzie konieczne jego docieranie, czyli kilkaset kilometrow jazdy raczej umiarkowanej.

gazownik stwierdzil ze to przez kata-wariuje lambda i dlatego tyle pali,,, swiezo po regulacji jest ok-10 litrow a pozniej juz 12-14.... , a jak zdejme kleme to komp gazowy tez sie zresetuje pewnie?