Polski brat bliżniak Fiata 125 - Polonez Sedan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdjęcie przesłał Bart. Czy to prototypowa wersja z FSO ? Czy może samoróbka ? Tylne światła wyglądają jak ze starej Jetty albo Audi.

wyglada na samorobke- tylna szyba jest zrobiona z przedniej.
Ale fakt, jest podobny do prototypu, nawet kolor sie zgadza!

na "ocalic od zapomnienia" chyba go widzialem ale nie jestem pewien bo mi sie stronka nie otwiera

Qrna jak Hardcor!!! ...nom dla mnie to samo jak ktos by ucioł tyłek od Audi...na pierwszy rzut oka to samoróbka...ale mm przetłoczenia wzystki idealnie pasują a żeby było smieszniej to tak samo rdzewieje ..zderzak napewno Polonez...a ta szyba jakoś dziwnie wystaje ...Koniu skąd Ty żeś ta fotke dorwał? . Ja go podciągam pod jakiś prototym moze koles robił w FSO i jakiś taki projekt był wiec mu zrobili...
Nie wiem jestem w szoku

[ wiadomość edytowana przez: beckhamang dnia 2004-05-06 20:15:08 ]

tylne swiatla 100% audi 80 z roku 80 dobry pomysl

chyba najładniejszy poldi jakiego widzialem...

zobaczcie prawy dolny rog tylniej szyby chyba jednak cos nie pasuje

tak tylne swiatla to audi 80 rok 80 lub 81 , klapa tez mi wyglada na czesc audika

w sumie całość audi, tylko ten błotnik mi jettą zalatuje..

hmmmm....tamten poldek ze strony 'ocalic' mial inny tyl....cos tak jakby Dacia....a ten ma poziomo bagaznik jak w morde strzelil.....Skad bart dorwal fotke???
trzeba by dorwac wlasciciela i przeprowadzic wywiad srodowiskowy.........

sekunda raz i mam juz foty

ten z bartowego foto mi wyglada na self-made....

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-05-06 20:41:29 ]

Cytat:
2004-05-06 19:55:46, Koniu pisze:

Qrde az wierzyc sie nie kce... ze takie cos ktos wykombinowal ten slupek przy szybie troche waski, jako ze bawie sie troche w VT to troche mi tu zalatuje , no ale z drugiej strony ,qrde no, fajoska sprawa taki POLDI na żywca Sam juz nie wiem ....????
Jesli zrobil to jakis nawiedzony blacharz to jedyne co mi pozostaje to mu pogratulowac

POZDRAWIAM

taki zdeczka dziwny ten poldon nie wiem czemu ale mi sie nie podoba :|

Zauważcie ze prototypy miały ten czarny plastik za drzwiami zmieniony, w innym kształcie, tem od konia, to typowy borewicz z przemodelowanym dupskiem.

wg mnie to straszna kupa. i jeden sedan i drugi. prototyp wyglada lepiej, znosnie, lepiej nawet niz atu

matko kochana cóz to za szpeta

nie sadze zeby ktos przerabiał poldka na sedana jak sugerujecie niektórzy

za duzo brudzenia z słuopkami i w ogole po co przerabiac cos nieciekaweego na paskudnego??

Nie wiem kto wpadł na pomysł tego pomaranczegowe ale jedno jest pewne musiał miec wcześniej niezłego dzwona...

Mnie sie to polonez za nic nie podoba..beznadziejnie wyglada..jak koles pragnal miec audi..to mogl sobie audi kupic a nie szpecic poldka..dla mnie to poldek to jest jedna wielka rzeźba w gównie!! pozdroowka

Ja stawiam że to samoruba ktoś maił audice na zbyciu i sobie zrobił orginał ma inna klape i te plastiki jak Mcqoen zauważył nie pasuja wogule do orginału ale ładnie to zrobione chodzi mi o wykonanie bo tak to mi si ewcale nie podoba a poldek sedan podobny do 131

Co się czepiacie - może musiał zrobić na szybko a tyłu od Poldka akurat nie było więc zapodał to co mu się znaleźć udało .

Poza tym to zdjęcie tylko bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że temu co projektował Poldiego nawet przez myśl nie przeszła wersja trójbryłowa - i dobrze .

A może to auto ze zdjęcia to prawdziwy prototyp z FSO, tylko w ciagu lat eksploatacji mógł mieć wypadek i jakiś wesoły blacharz wstawił do niego lampy z Audi

yyyy some answers:
zdjecie nie jest VT, zrobione zostalo w marcu.... moze pstrykne dokladniejsza sesje temu poldowi... szczegoly karoserii itp...

piekny to on faktycznie nie jest ale dosc dobrze zrobiony, pomysl zeby z poloneza ktory zostal pomyslany jako 5 drzwiowy nastepca-wariant 125ki robic spowrotem 4 drzwiowego sedana jest z deka idiotyczny no ale co tam...panowie inzynierowie sie chyba nudzili....

co do autentycznosci i pochodzenia tej przerobki to jeszcze za wczesnie zeby prorokowac... moze uda mi sie wlasciciela namierzyc i cos sie wyjasni , mopze to byc efekt radosnej tworczosci blacharza z wizja, lub faktycznie prototyp{lub jeden z prototypow} w oryginale ,lub przerobiony w trakcie eksploatacji..... w kazdym razie ciesze sie ze udalo mi sie go wyszukac i jednoczesnie dalej bede polowal na 125 longa {prawdopodobnie} cabrio przerobionego na wersje zamknieta z tylem od poloneza, o ktorym pisalem na forum FSOAK i ktoremu zrobilem fotke dawno temu.... moze sie znajdzie?

no jakis siakis dziwny.... nie lansowalbym sie w nim