Drobny tjuning przednich kierunków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otórz od jakiegoś czasu nurtowała mnie myśl, jak by tu "odpomarańczyć" przednie kierunkowskazy.

Problem był (i jest) taki, że o ile lampy przednie można po wykonaniu kilku sztuczek rozebrać, o tyle kierunków nie

Mimo wszystko, w końcu udało mi się "wydłubać" ów denerwujące i zaburzajace moje poczucie estetyki pomarańczowe "bańki", co znacznie poprawiło design całego elementu, jednak by efekt był w 100% zadowalający w miejsce seryjnych żarówek zamontowałem porodukt firmy Osram o nazwie Diadem

Efekt utrwaliłem na poniższej fotce.

To naturalnie detal, jednak wyznaję zasadę, że właśnie detale najskteczniej poprawiają ogólny wizerunek samochodu a nie, tony plastiku, którymi można go obwiesić

Pozdrawiam - Speed R

bardzo ładnie!!!!!!!!!!!!!

SPEED-R a jak rozebrałes kierunki?? pochwal sie bo mam takie zaróweczki (sam nie wiem skąd) ale boje sie sp....c kierunek ojciec by mnie zap.....

Czyli teraz zamiast pomarańczowego masz blu jak widać na zdjęciach... czyli poprostu zmieniłeś kolor efektu, a nie sam efekt.

ja nie mam blue ino normalne a swieca na pomaranczowo !!! nie wiem co to za firma bo dostałem je bez opakowania. Śjakis wynalazek

ladnie to wyglada

widzialem to na zywo i powiem szczeze ze bardzo ladnie to wyglada choc na pierwszy rzut oka niekapnalem sie ze cos z tym przodem nietak trzeba sie przypatrzec

widzialem to na zywo i powiem szczeze ze bardzo ladnie to wyglada choc na pierwszy rzut oka niekapnalem sie ze cos z tym przodem nietak trzeba sie przypatrzec

SpeedR pochwal sie jak rozebrales kierunki
Swiatla drogowe mam juz rozebrane potrzebuje dobrac sie tylko do kierunkow ale opalarka za ch.. nie chca sie rozkleic

Pozdr
Jadzwin

Cześć

A ja nie widziałęm kierunków na żywo, wiec bede wypowiadał sie na podstawie zdjęcia Otóż wszystko byłoby ładnie i pięknie, gdyby jeszcze tej niebieskawej żarówy nie było widać. Ale mimo wszystko postęp jest i teraz na pewno zdecydowanie lepiej wyglada Tobie biały samochód z białymi kierunkami

Paweł.

Cytat:
2004-05-02 15:35:36, Jadzwin pisze:
SpeedR pochwal sie jak rozebrales kierunki
Swiatla drogowe mam juz rozebrane potrzebuje dobrac sie tylko do kierunkow ale opalarka za ch.. nie chca sie rozkleic

Eee Ty cwaniaku
Co do kierunków, to tak jak pisałem nie da się ich rozkleić bezinwazyjnie, tzn. bez uszczerbku dla ich konstrukcji. Tą pomarańczową "bańkę" wyjąłem przy użyciu: wyżynarki do szyb (pneumatycznej), dremela, oraz lutownicy (mówię poważnie).

Niestety cała konstrukcja kierunku jest na tyle "zwarta", ze nawet doprowadzenie do stanu "plastyczności" plastiku z którego skonstruowana jest obudowa, nie daje możliwości wyjęcia z niego szybki czołowej.

Tak wiec Panowie, potrzebne jest nieco żeźbienia podczas tej czynności

Pozdrawiam - Speed R

P.S Jadzwin, lampki rozbierałeś w celach "konstrukcyjno - prototypowych" czy może jakiś innych

He he Widze ze niezle trzzeba porzezbic w g... zeby sie dostac do kierunkow

A lampki rozebralem bo pomalowalem je na czarno
Nudzilem sie jak juz rozebralismy samochod i czekalem na flansze pod kolektor
Wogole to myslalm ze one sa brudne w srodku, okazalo sie ze sa zcysciutkie i ze to tak przednie klosze sa matowe WOW.
Moze zna ktos sposob na spolerowanie ich ???

Pozdr
Jadzwin

No właśnie w tym rzecz, że na zdjęciu żarówka wyszła niesamowicie niebiesko. W rzeczywistości jest o wiele bardziej "subtelna" i nie odznacza się tą niebieską poświatą w momencie gdy kierunki są wyłączone

A tak wracając do sprawy lakierowania lampek, to też się nad tym tematem zastanawiałem, tylko właśnie z tego powodu iż kierunek jest nierozbieralny, nie zdecydowałem się na ten zabieg. W moich oczach strasznie odcina się czarna barwa ozdobnika lamp w stosunku do srebrnego wnętrza przednich kierunkowskazów

Pozdrawiam - Speed R

Właśnie wczoraj wieczorem też próbowałem rozebrać stary kierunkowskaz w celu wyjęcia tej pomarańczowej bańki i zauważyłem,że nie będzie to takie proste Ok. 3 tygodni temu kupiłem żarówki z żółto-pomarańczowymi diodami w środku zamiast włókienka i świecą fajnie (oczywiście poza autkiem),bo po włożeniu ich do kierunkowskazu ta posrana bańka psuje cały efekt /strasznie je przyciemnia i ginie efekt-nie widać zbytnio,że to świecą diody/ . Jak się z tym uporam i założe je to postaram się o fotki efektu końcowego .Pozdr

OJ CHŁOPAKI CHŁOPAKI...
Ten temat był poruszany i zrealizowany już w tamytm roku...
Jako pierwszy podjął się tego Piotr...

OPIS WYKONANIA

A TU KOLEJNY OPIS RAZEM ZE ZDJĘCIEM

No i wydłubałem pomarańczkę, zamontowałem żarówkę świecącą słoneczkiem z diód,ale niestety w naszych autkach kierunek ma podwójny klosz i ten drugi (niestety jest w kratkę-posiada linie) psuje efekt podobnie jak ta bańka-światło zostaje rozproszone przez klosz i zamiast widoku pojedynczo świecących diód jest żółtawa, ciemna plama Już ładniej wygląda standard ! Żarówki, które mam nadają się tylko do aut z czystym kloszem kierunku (klary),musi być przezroczysty i bez żadnych linii wtedy efekt jest naprawdę fajny (sprawdziliśmy to u kolegi w Clio II-w tym autku i przednie i tylne kierunki są z gładkim, przezroczystym kloszem). Pozdr