| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-10 22:01:36 Myślałem dziś sobie, że będę miał udany dzień. I w istocie był udany do 19:45, kiedy to wyszedłem z "marketa", usadziłem dupsko na skórzanym fotelu służbowego samochodu, włączyłem sobie masażyk, a przy wyjeździe z podziemnego parkingu włączyłem (niestety) radio, i... kur!@#$%^& mnie strzeliła.
Akurat natrafiłem na wiadomości, gdzie jakiś kolejny debil (czytaj: polityk) wypowiadał sie na temat prawa w naszym kraju. Otórz, jak zapewne niektórzy z kolegów (jak i koleżanek) wiedzą, ostatnimi czasy wiele słyszy sieo zamieszkach w których "prym" wiodą tzw. pseudo - kibice. Ostatnie takie wydarzenia miały miejsce w Chorzowie, kiedy to grupy ww. pseudo - kibiców zdemolowały pół miasta, niszczac sklepy i paląc (!!!) samochody przy użyciu "koktaili Mołotowa" Nasza dzielna Policja jak zawsze przybyła z odsieczą, wyłapując ileś- dziesiąt z całej grupy owych kretynów. Jak nakazuje procedura, zawieziono ich na komisariat, gdzie każdy przesiedział ok. 48h. została z nimi przeprowadzona rozmowa, która najwidoczniej miała charakter resocjalizacyjny i... to koniec konsekwencji. A o resztę niech martwią się właściciele zdemolowanych sklepów i popalonych samochodów. Niech sami płaczą i... płacą W dodatku w Polsce nie występuje pojęcie "obrony koniecznej", tak więc jeśli bysmy rozwalili łeb, takiemu bezmuzgiemu betonowi, który właśnie zajął się podpalaniem naszego samochodu, to... on pójdzie wolno, a nas zamkną na 25 lat cieżkich robót Co to za poje... kraj. I myśmy do Unii weszli. Normalnie Sodoma i Gomora Aaaaa, naturalnie zarówno politycy i sądy są bezradne, z racji na wadliwe prawo... ciekawe kur!@#$%^& kto je wymyśla Naprawdę Paranoja Pozdrawiam - (zły) SpeedR |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-10 22:42:45 Mnie po prostu irytuje sposób w jaki wymiar sprawiedliwości "wymiguje się" od ustanowienia lepszego (przez pryzmat przeciętnego, uczciwego Kowalskiego" prawa.
Szwedzi np. poradzili sobie ze złodziejstwem poprzez... obcinanie rąk złodziejom. Skuteczne ??? Oczywiście, że tak! No, ale nie w "wysokocywilizowanym" społeczeństwie, gdzie takie zachowanie jest niehumanitarne O wiele prędzej zrozumiem kogoś, kto kradnie ze sklepu bułkę, gdyż jest głodny (choć naturalnie na pochwałę ten czyn nie zasługuje), anizeli jakiegoś ćwoka, który demoluje czy też podpala mi samochód, bo... taką ma zabawę Albo kolejnego idiotę, kradnącego mi radio z samochodu, gdyz nie chce mu sie wziąść za normalną, uczciwą pracę. Takich to w łeb, do dołu i zakopać Pozdrawiam - SpeedR |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-05-11 22:38:39 hehe ty się lepiej ciesz że miałeś czego słuchać |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-11 23:45:18
Śmiej się śmiej. Dokładnie pod tym samym marketem jakiś rok temu, jacyś idioci (amatorzy) włamali mi się właśnie do Chryslera. Wybili szybę, wleźli do środka po czym... dotarło do ich pustych, durnych czaszek, że radio w Chryslerze jest zintegrowane z konsolą środkową i chcąc je wyjąć nalezy "rozpruć" pół samochodu, więc... poszli nic nie kradnąc Co ciekawe, całej sytuacji przyglądało się dwóch kolejnych idiotów, czyli ochroniarzy z parkingu Auchan, którzy poproszeni przeze mnie o wyjasnienie, z jakiego powodu nie zareagowali, odpowiedzieli, że po pierwsze oni nie pilnują samochodów klientów (więc, ciekawe czego pilnują Jasne, w końcu ja też często mając -naście lat ubierałem sie w dres, podjeżdzam pod główne wejście Marketu Auchan na Modlińskiej po czym rozbijam szybę we własnym samochodzie
Ano fakt, zwykle bardzo spokojny ze mnie człowiek, ale jak tu się nie zdenerwować, kiedy człowiekowi w żywe oczy (czy raczej uszy Po prostu szkoda mi (szczerze szkoda) owych uczciwych obywateli Piotrze... popieram Twoje słowa w 100%. Najlepszy złodziej/ bandyta/ wandal, to martwy złodziej/ bandyta/ wandal Pozdrawiam - SpeedR |