MotoNews.pl

Stuki w desce rozdzielczej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poradźcie mi co zrobić - dochodzą coraz wyraźniejsze stuki i skrzypienie z deski rozdzielczej.
Macie może jakieś pomysły co zrobić by deska się trochę uciszyła?
Nie wiem, probować ją rozbierać, a może użyć silikonu, jakiś filcowych podkładek?
Może ktoś już pracował nad wycieszeniem wnętrza?
Dzięki za wszelkie informacje!

ja też mam ten problem na razie poutykałem kawałeczki gumy miedzy czesci dechy ale musze cos zrobic na stałe

Niestety mam to samo Konsola środkowa na wertepach trzeszczy aż strach Jak coś wymyślicie skutecznego ,dajcie znać .Sam też będę działał w tym kierunku...
pozdrawiam...

się pozbyłem problemu, co możliwe złożyłem na silicon tylko ważne aby był już wyschnięty, inne elementy okleiłem w miejscach styku zamszem a następnie poskładałem i nastała cisza

Cytat:
elementy okleiłem w miejscach styku

dobry sposób

A boczki można dobrze wygłuszyć wklejając pod boczek cienką gąbke(tani sposób) bądz wyklejając całe drzwi matą tłumiąca pamiętając aby zakleić wszystkie duże otwory(sposób kosztowny)-pomaga

W mojej AVE między trzeszczące elementy deski rozdzielczej powtykałem kawałki gumy / dętka rowerowa / i pomogło

Nic nie stuka, nic nie trzeszczy
Przepraszam, trzeszczą porozkręcane plastiki w okolicach rolety bagażnika
Pozdro.

Cytat:
2004-05-08 12:51:18, Perzan pisze:
Nic nie stuka, nic nie trzeszczy

U mnie również ! A 7 latek na karku

Jedynym samochodem, w którym nic mi nie trzeszczało był...FORD FOCUS no i oczywiście teraz mój AVE.
Mówią, że jeśli samochód nie wydaje z siebie to nie ma duszy więc nie ma co się przejmować jeśli coś od czasu do czasu stuknie i puknie