Montaż progów??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie dotyczące montażu spoljerów progowych. Wypełniłem spojlery progowe pianką tak jak ktoś radził na forum tuning (dla uzsyskania lepszej sztywności), dopasowałem do auta i mam teraz pytanie czy jak zastosuje do montażu ten klej WURTH K+D który wszyscy polecaja to nie wsiąknie w pianke lub jej nie wypali (nie wiem jaka jest konsystencja tego kleju).

Nie trzeba wypelniac spojlerow progowych pianka, pamietaj ze t apianka chlonie wode. Progi nie sa narazone na jakies uszkodzenia chyba, ze zakladasz takie po ktorych przeswit ci sie obnizy o jakies 10 cm Dlatego wystarczy przykleic i przynitowac wtedy beda na swoim miejscu i nie bedziesz musial ich trzymac przez reszte dnia

YYYYY pianka taka jak do zalepiania dziur ????
Bo jak tak to wywalaj ją.
Wchłonie wode i cały czas ta wofda bedzie sie stykac z blacha.
I w koncu znajdzie droge by zezrec blache w punto - a wiez mi ze punto ma słabe blachy W miejscu gdzie wkrecono wkret na drzwiach po roku była rdza .... wrrrrr.

sam próg ma zbyt wąską krawędź styku z nadwoziem (przynajmiej tak mi się wydaje) aby się trzymał na kleju i po pewnym czasie powstałaby szpara, a progi trzymałyby sie tylko na wkrętach w obu nadkolach. Tak też twierdzili ludzie zajmujący sie tuningiem stylistycznym. Dzięki wypełnieniu pianką uzyskują sztywność i większą powierzchnie styku z autkiem, a do tego jeśli zastosujemy odpowiedni klej montażowy, to prawdopodobnie powinno być wszystko ok! Zobaczymy jak to wyjdzie!
Dziękuje za porade! I porsze o kolejne pomysły!