Policjanci w UE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej. Mam pytanie. Chcemy z kolegami wyjechac na wakcje do pracy do holandi. Problem w tym ze moje espero ma przyciemnione szybki (bez atestu), przyciemnione tylne lampy i dosc glosny wydech. Czy ktos sie orientuje jak bardzo policjanci sie czepiaja w UE takich rzeczy? Jaka jest procedura czy coafaja, czy jakis mandat czy wogole cos innego? Prosze o fachowa odpowiedz. Pozdrawiam

Ogólnie samochody muszą spełniać wymagania kraju z którego przyjeżdżają (dzięki temu po Polsce może jeździć samochód z Anglii prowadzony przez Anglika, jak i z USA). Zakładając, że Holendrzy nie znają naszych wymagań (a raczej nie znają) i masz DR nie powinno być problemów.

Ja mam również podobne pytanie.
Słyszałem że teraz można już przyciemniać również boczne-przednie szyby samochodu. Słyszałem że jest to związane z naszym wejściem do UE. Czy ktoś wie może coś więcej na ten temat?

Pozdrawiam,

slayter

dzieki piotrek. Slayter juz ponoc mozna. Ja przyciemnilem sobie 2 lata temu i tylko raz sie do mnie panowie policjanci przypieprzyli, ale na drugi dzien pojechalem na stacje dioagnostyczna i zalatwilem) Pozdrawiam