| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ppmarian vw passat B3 Wrocław / Brzeg Dolny | 2004-05-08 22:53:04 jest nowy na tym forum wiec wszystkim mowie "czesc"
bardzo interesuje mnie zakup ESPERO a szczegoly sa tutaj jak by ktos mogl z was wypowiedzic sie bylbym P.S. chyba czesciej bede tu zagladac - podoba mi sie dzieki [ wiadomość edytowana przez: ppmarian dnia 2004-05-08 22:57:02 ] |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-05-08 23:36:09 Faktycznie, opinie super |
ppmarian vw passat B3 Wrocław / Brzeg Dolny | 2004-05-09 09:13:11
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-05-09 10:27:50 Nubira I w tej cenie to będzie szrot Fotele przednie są za miękkie... Można dostać pierdolca na długiej trasie (Szczególnie pasażer) Realne 11.5 sekundy (Na G-techu pewnie mniej, z 10.5) Silniki: 1.8 jest ulepszony. 2.0 jest osłabiony (Komp Delco, zamiast Bosch). Trwałość jest bardzo duża. Korozja: Dolne partie drzwi, tylne błotniki (Malutko w porównaniu do Vectry A). I rozsiane małe purchelki np: nad szybą przednią. Moje wyciszenie... Jak będzie czas... To pójdą w ruch maty (drzwi, przegroda czołowa) oraz uszczelki okienne silikonowe do drzwi... Powinien być dobry efekt na trasie Dużo... Bardzo dużo jest w archiwum Pozdro. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-05-09 10:55:20
No to na co czekasz? Kupuj. Myślę, że najlepszym przykładem może być to, że jak rozbiłem jedno espero szybko kupiłem następne. Co do uwag na forum podanym przez Ciebie: - trwałość zawieszenia, ale 200 kkm bez remontu w Polsce nie zrobisz.. - gaz jest niezbędny (wbrew opiniom niektórych klubowiczów) - wtedy nie patrzysz na licznik kilometrów... - Samochód jest dość cichy, ale bez przesady... Ale faktem jest że słychać tylko powietrze. Silnika prawie nie. - UWAGA! Często samochody mają kręcone liczniki. Jak będziesz coś kupową zwróć uwagę na kilka szczegółów, któe moga ci powiecieć nieco więcej o stanie (i prawdziwym przebiegu) samochodu: (1) uszczelki tylnych szybek zachodzące na tylne trójkąty - nie powinny byś pourywane lub popękane. Jeżeli są, to znaczy że samochód ma > 200kkm lub jeździł na taksówce, (2) dźwignia zmiany biegów - powinna "sztywno" chodzić. Wszelkie duże luzy pojawiają się po ok 150 kkm, (3) sprężyny tylne - pękają ok 100 kkm, (4) drzwi przednie - spody bardzo skorodowane oznaczają przebieg pow 180 - 200 kkm (małe wżery pojawiają się dużo wcześniej - może takie już z fabryki wyjeżdżały? Co do cen - za 16 000 wydaje mi się, że powinien byś (1,8 lub 2,0) rocznik 97-98 z gazem i z przebniegiem do 140-150 kkm. Większość samochodów na rynku ma ceny ok 10 000 - 14 000. Najlepiej jak coś znajdziesz to daj znać na forum. Może ktoś z klubowiczy podjedzie z Tobą obejrzeć... Tak z włąsnego doświadczenia - nie szukałbym na Twoim miejscu samochodów o przebiegu większym niż 130 kkm. Uwaga - wszelkie przedstawione opinie reprezentują wyłacznie poglądy ich autora i Klub Espero nie ponosi za nie jakiejkolwiek domniemanej lub wprost wyrażonej odpowiedzialnoiści Pozdro Navi |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-05-09 12:15:44
To ja jeszcze parę groszy a propos powyższego.... gaz nie jest niezbędny - jeżeli koledzy klubowi deklarują zuzycia Pb w granicach 8-10 ltr po mieście, to koszt 100 km wynosi ok. 31.60 - 39.50 PLN. Ja gazu muszę wlać 12-14 ltr, czyli 100 km kosztuje mnie (przy obecnej cenie gazu - a ma być gorzej) 20.40 - 23.80 PLN. Doliczając do tego częstsze wymiany eksploatacyjne, droższy przegląd i ew. naprawy instalki, nie jest już tak opłacalnie, jak kiedyś... Do tego ja musiałem się przyzwyczić do gorszej dynamiki, "dziury" w mocy silnika i mniejszego bagażnika... Wybór należy do Ciebie. Co do przebiegu - mój ma oberwaną uszczelkę i to z lewej nie taksówkarskiej strony, a ma przebieg 76 tkm. Jak go kupowałem to już miał ją uszczkodzoną, a wtedy miał 57 tkm, więc nie wiem, czy to taki pewny wskaźnik... Dodam, że auto kupowałem od znajomego i przebieg jest 100%. Sprzęgło i skrzynia chodzą b. dobrze, natomiast pękniętą sprężynę wymienili mi na przeglądzie 60 tkm... Przy rozbieraniu prawego boczka drzwi nie znalazłem jeszcze rdzy... Odpukać! Także wydaj mi się, ze powyższe wskaźniki mogą pomóc w ocenie stanu auta, ale jak widać na przykładzie mojego espero, nie można ich traktować autorytatywnie. Najlepiej kupować auto od znajomego albo z naszego klubu Powodzenia! P. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-09 13:07:31
He, he... Moje autko po wygłuszaniu (cała podłoga, przegroda czołowa, drzwi, wewnętrzne i zewnętrzne profile blach, cięgna w drzwiach... i kabelki) gdzie do zrobienia pozostało jeszcze: dach, maska od wewnątrz i bagażnik - przytyje o 140 kg A zaznaczam, że praktycznie cała podłoga, dach i profile pod tapicerką zostały wyłożone najlżejszą, dostepną na rynku matą (DynaMat). Nawet wolę nie myśleć, ile ważyła by całość po wykorzystaniu mat na bazie smoły Pozdrawiam - SpeedR |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-05-09 15:39:18 ja już się wypowiedziałem na autokaciku |
ppmarian vw passat B3 Wrocław / Brzeg Dolny | 2004-05-09 15:48:19 No to na co czekasz? Kupuj. Myślę, że najlepszym przykładem może być to, że jak rozbiłem jedno espero szybko kupiłem następne. Co do uwag na forum podanym przez Ciebie: - trwałość zawieszenia, ale 200 kkm bez remontu w Polsce nie zrobisz.. zadne ato nie zrbi talie przebiegu w PL bez "ingerencji" w zawieszenie - gaz jest niezbędny (wbrew opiniom niektórych klubowiczów) - wtedy nie patrzysz na licznik kilometrów... gaz w moim przypadku jest zlem koniecznym - Samochód jest dość cichy, ale bez przesady... Ale faktem jest że słychać tylko powietrze. Silnika prawie nie. kupie dobre audio i bedzie OK - UWAGA! Często samochody mają kręcone liczniki. Jak będziesz coś kupową zwróć uwagę na kilka szczegółów, któe moga ci powiecieć nieco więcej o stanie (i prawdziwym przebiegu) samochodu: (1) uszczelki tylnych szybek zachodzące na tylne trójkąty - nie powinny byś pourywane lub popękane. Jeżeli są, to znaczy że samochód ma > 200kkm lub jeździł na taksówce, (2) dźwignia zmiany biegów - powinna "sztywno" chodzić. Wszelkie duże luzy pojawiają się po ok 150 kkm, (3) sprężyny tylne - pękają ok 100 kkm, (4) drzwi przednie - spody bardzo skorodowane oznaczają przebieg pow 180 - 200 kkm (małe wżery pojawiają się dużo wcześniej - może takie już z fabryki wyjeżdżały? dzieki za rady Co do cen - za 16 000 wydaje mi się, że powinien byś (1,8 lub 2,0) rocznik 97-98 z gazem i z przebniegiem do 140-150 kkm. wolalbym kupic auto taniej bez gazu i sam zakladac gaz Większość samochodów na rynku ma ceny ok 10 000 - 14 000. Najlepiej jak coś znajdziesz to daj znać na forum. Może ktoś z klubowiczy podjedzie z Tobą obejrzeć... Tak z włąsnego doświadczenia - nie szukałbym na Twoim miejscu samochodów o przebiegu większym niż 130 kkm. tez tak mysle max to 130kkm Uwaga - wszelkie przedstawione opinie reprezentują wyłacznie poglądy ich autora i Klub Espero nie ponosi za nie jakiejkolwiek domniemanej lub wprost wyrażonej odpowiedzialnoiści Pozdro pozdrowka od maroanowka |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2004-05-10 08:07:32 nie straszcie chłopaka: szukaj 2.0l produkcji orginal korea z lat do 1997 z przebiegiem do 150 tyś a napewno będziesz zadowolony ja mam kolor granatowy więc rdza mi nie przeszkadza.
Przebiegu mam 165 tyś i zawieszenie nawet amory fabryka, przegląd 27.04.2004 i wszystko ok. Powodzenia |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-05-10 08:53:58 Witam. Jestem posiadaczem Espero 1.8 z XII 1996 r (jeżdzony od 03.1997 r) i mam przebieg 172 000 km. Co do uszczelek na drzwiach to rzeczywiście podklejałem je bo popękały (tak gdzieś przy 150 000 km),więc auto wcale nie musi mieć > 200 000 km żeby pękały te uszczelki i wcale nie musi być po Taxi /zazwyczj jeżdżę sam lub w dwie osoby i tylne drzwi rzadko są otwierane a jednak uszczelki (chyba ze starości) się zniszczyły P.S. też mam kolor granat i rzeczywiście rudej tak nie widać (w por. z innymi kolorami) jak się pojawi [ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2004-05-10 08:59:22 ] |
ppmarian vw passat B3 Wrocław / Brzeg Dolny | 2004-05-10 12:28:13
ja sie nie boje jak kupie espero to TYLKO Z KLIMA I ABS po'97 i przbiegiem do 130 000km bez gazu i w "igla stan" do 15 000PLN najlepiej z silnikiem 2.0 lub 1.8 od biedy moze byc 1.5 |
ppmarian vw passat B3 Wrocław / Brzeg Dolny | 2004-05-10 12:30:55
coraz bardziej przekonuje sie dio tego auta dzieki |
piotr-ek | 2004-05-10 12:56:17
Łączenie tylnych błotników z czymś takim znajdującym się za tylnymi drzwiami - to coś:
brzegi tylnego błotnika - te przy kołach. |