MotoNews.pl

Gaz Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem moja Carina E 2.0 126 KM instalacja Lovato II generacji ciagnie w miescie z klima do 16-17 litrów trasa tak do 110 około 10 a przy 180 około 13 i już mam dosc jesli chodzi o trase to jeszcze spoko ale w miescie zeby 40 litrowy zbiornik starczał na około 240 km to przeciez paranoja co moge z tym zrobić

Na tyle,a to wystarcza zbiornik w Dodge'u GrandCaravan 3.3 V6 mojego ojca,a też mamy 41.5 litra zbiornik,a wchodzi 33.5 litra.Pali tyle samo co twoja Toyka przy mojej nodze,a jak ojciec powoli jeżdzi,to i mniej troche.Ty chyba masz na sport ustawione.Silniczek krokowy cały czas pewnie otwiera się na maxa ile się da.Spróbuj przestawić tryb pracy w normalny,albo ekonomiczny,a pojedź z tym do gazownika.17litrów gazu???!!!!Stary,nieprzesadzaj,mój wójek ma Carine 93 kombi też z 2.0 motorkiem i ma IIgen Landi Renzo i pali mu od 9 do 11 litrów i w tym już jest klima,ale klimy niema non stop włączonej,bo podobno strasznie samochód wymula wtedy.

Sprawdź filtr powietrza,może być zapchany,potem jedź na regulacje,wymień filtr gazu.Może poprostu potrzeba wyregulować.Z tego co piszesz to pali 14litrów gazu.Jak na taki silniczek to raczej dużo,ale niewiem też ile pali konradowi jego GTI i innym.Mi spala mniej niż 8 litrów benzyny przy mieszanej jeżdzie,ale właśnie jestem w trakcie badania spalania mojej

Mi spala 13 litrów gazu przy notorycznym kacie. Ale zdaje mnie się , że jest ustawiony raczej ekonomicznie bo czuć ,że ciągu brak troche.Wydaje mi się że 14 litrów to nic strasznego. Jak by ci 20 palił to byś miał sie czym martwić.Pozatym chyba lepiej żeby szedł w miare ,to i tak gaz. Obniżysz sobie spalanie o litr i zamulisz furke... niewiem czy to ci sie kalkuluje
pozdrawiam...

45 litrowy zbiornik-wchodzi ze 35litrów +/- .Ja przejeżdżam 200km
i sie zaczynam za stacją rozglądać bo potem im dalej tym mniej ciągu A oporowo to ze 270 przejade...

kurcze faworyt w tym rzecz ze nie przesadzam tylko własnie bierze te 17 zobacze teraz byłem u gazowników i był przeglad po 30 tysiączkach (wymiana filtra gazu) no i zmienie gaz z bP na Shella zobaczymy jak bedzie
stoned no widzisz tobie bierze 13 a mi 17 uuu to juz róznica jest

Cytat:
2004-05-06 22:17:59, faworyt pisze:
w tym już jest klima,ale klimy niema non stop włączonej,bo podobno strasznie samochód wymula wtedy.

wiesz z drugiej strony mi czy bez czy z klima ciagnie naprawde dobrze wielkiej róznicy miedzy nawet gazem a benzynka nie czuje

Cytat:
wielkiej róznicy miedzy nawet gazem a benzynka nie czuje

Bo benzyna i tak jest mikserem zduszona...,w opisywanej przezmnie Kombi jest ten sam efekt,że na Pb wcale lepiej niejedzie.

Cytat:
stoned no widzisz tobie bierze 13 a mi 17 uuu to juz róznica jest

Czyli że te 40 litrów to jest ilość LPG jaka ci wchodzi do zbiornika?

Cytat:
wiesz z drugiej strony mi czy bez czy z klima ciagnie naprawde dobrze wielkiej róznicy miedzy nawet gazem a benzynka nie czuje

A mnie niestety nie Muli ogulnie ale z klimą to już wogule kaplica Na benzynie nawet muli troszke ale to akurat zrozumiałe bo dopływ powietrza ograniczny.Niestety przy gazie też się zdaje jakby brakowało mu powietrza. Już bym wolał żeby więcej palił ale normalnie jeździł

Cytat:
Bo benzyna i tak jest mikserem zduszona

Dokładnie,niestety tak

co za porąbany gaz

coś jest nie tak mam carine 1,6 z 96 roku bez klimy i przy mojej nodze wciąga ok 10 l LPG Proponuje zmienic gazowników

Cytat:
Proponuje zmienic gazowników

Byle tylko nie na gorszych

Cytat:
co za porąbany gaz

...tępa IIgeneracja z mikserem.Mam w innym aucie to wiem.

Cytat:
2004-05-06 21:58:03, bisua pisze:
Mam problem moja Carina E 2.0 126 KM instalacja Lovato II generacji ciagnie w miescie z klima do 16-17 litrów trasa tak do 110 około 10 a przy 180 około 13 i już mam dosc jesli chodzi o trase to jeszcze spoko ale w miescie zeby 40 litrowy zbiornik starczał na około 240 km to przeciez paranoja co moge z tym zrobić

uuuu dość duuużo moja dżitiaj bierze średnio 12l gaziku głównie miasto i ciut trasy, a przy 180-200km/h z 14-15l max
U mnie srednio ntrasa trzebnica-wrocek i miasto wroceq przy dynamicznej jezdzie starcza mi bak na ok.360km, przy spokojnej nie wiem hehe ale ca. 400km-420km

Cytat:
2004-05-09 16:25:19, CarinaGTI pisze:
Cytat:

uuuu dość duuużo moja dżitiaj bierze średnio 12l gaziku głównie miasto i ciut trasy, a przy 180-200km/h z 14-15l max
U mnie srednio ntrasa trzebnica-wrocek i miasto wroceq przy dynamicznej jezdzie starcza mi bak na ok.360km, przy spokojnej nie wiem hehe ale ca. 400km-420km

Konrad to jaki ty masz zbiornik ile ci litrów wchodzi

Cytat:
2004-05-09 21:37:07, bisua pisze:
Cytat:
2004-05-09 16:25:19, CarinaGTI pisze:
Cytat:

Konrad to jaki ty masz zbiornik ile ci litrów wchodzi

60 litrów razy 80%= 48litrów