| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-05-09 11:43:24 Witam!
Mam taka sprawe. Mam w Yarisie oryginalne radio Toyoty, zamontowalem sobie wzmacniacz oraz glosniki w drzwi i subwoofer (glosniki przedniem sygnal z radia, pozostale przez wzamcniacz).W glosnikach do ktorych sygnal idzie przez wzmacniacz slychac buczenie, co zapewne spowodowane jest przenoszeniem przez radio zakocen elektrycznych.Czy mial ktos taki problem?i wie jak najlepiej i najlatwiej pozbyc sie go?pozdrawiam |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-09 19:29:11 mozliwe ze przewody sygnalowe radio--->wzmak ida kolo jakiegos zrodla zaklocajacego. a moze uzyles przewodow z kabelkiem ktorym pusciles RMT ? sprobuj podlaczyc wzmak kablami tak nomalnie przez srodek auta ( z ewentualnymi ruchami kablem w lewo w prawo) i zobaczysz czy cos sie zmienia... bo te sygnalowki sa jak antena ktora wylapuje zaklocenia. dlatego dobrze kupic dobrze zaekranowane...
g. |
![]() janooop Warszawa | 2004-05-10 00:15:29 Jakie kable zastosowałeś i jeżeli użyłeś seryjnego radia to jak go wrzuciłeś na wzmacniacz |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 10:22:45
PEWNIE PRZEZ HIGH LEVEL INPUT... ale skoro juz inwestujesz w car-audio to wymien radio. nie ma sensu robic drogich zakupow jak jednostka centralna jest do bani... a w miejsce standardowych glosnikow wstaw gwizdki i tez podlacz przez wzmak. wtedy moze bedzie buczalo i gwizdalo g. |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-05-10 13:23:42 kable zasilajace wzmacniacz zastosowalem dosyc grube.nie pamietam juz srednicy. a sygnal na wzmacniacz podalem z glosnika na podszybiu poprzez high input i kable puscilem w progu po stronie kierowcy, tam tez ida kable od glosnikow ktore sa w drzwiach |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 15:14:06 ales wymyslil i moze jeszcze te od glosnikow z podszybia to zwykle nieekranowane?!! to nic dziwnego... poza tym pewnie i te glosniki seryjne dorzucaja 5 groszy od siebie Jezeli chcesz pozostac przy seryjnym radyjku to dowiedz sie od janoopa jak zrobic low a potem interkonektami dobrze ekranowanymi do wzmacniacza... powinno przetac buczec... ja osobiscie to jeszcze wywalilbym te z podszybia i wtawil wysokotonowe... ale jak uwazasz... pozdr g. |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-10 15:23:29 Nie chcę nikogo urazić, ale po co się brać do samodzielnego montażu nagłośnienia do samochodu nie mając o tym pojęcia? Nie wystarczy przez pół godziny pogadać ze sprzedawcą w jakimś Media-Markcie, żeby potrafić DOBRZE zamontować zestaw w samochodzie. To wbrew pozorom nie jest tak trywialne jak by się wydawało, zwłaszcza dla niezorientowanych w temacie. |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 16:33:33
JAK ZROBISZ SAMEMU TO O WIELE LEPIEJ SLYCHAC... BO SATYSFAKCJA ZGLUSZA EWENTUALNE MANKAMENTY PEWNIE ZE JAK SIE NIE MA POJECIA TO SIE NIE BRAC... ALE JAK JUZ KOLEGA TAK POPODLACZAL TO NIECH TERAZ PODLACZY TYLKO JUZ PRAWIDLOWO... JA W ZYCIU NIE DALBYM SAMOCHODU DO JAKIEGOS MAGIKA CAR AUDIO... NA 1 FORUM CZYTALEM JAK KOLES ZAPLACIL OK 2K PLN W EXTREME CAR AUDIO A DOSTAL W ZAMIAN "NAGLOSNIONA" BRYKE Z RESZTEK POLUTOWANYCH KABLI I RMT PUSZCZONE RAZEM Z INTERKONEKTEM A JA MONTUJAC C-A JUZ NIEJEDEN BEZPIECZNIK PUSCILEM Z DYMEM... I NADAL NIE WIEM CZEMU NIE MOZNA "+" I "-" RAZEM POLACZYC [ wiadomość edytowana przez: gak dnia 2004-05-10 16:36:23 ] |